Cacaua este un produs alimentar obtinut din semintele plantei de cacao (Theobroma cacao), care este originara din America Centrala si de Sud. Semintele de cacao sunt fermentate, uscate si macinate pentru a produce o pasta numita nibs de cacao. Nibs de cacao pot fi consumate crude, dar sunt adesea folosite pentru a produce ciocolata, pudra de cacao si alte produse din cacao....
vezi articolul
Radacina de lemn dulce, considerata una dintre cele mai vechi remedii din lume, provine din radacina plantei de lemn dulce - Glycyrrhiza glabra. Originara din Asia de Vest si Europa de Sud, lemnul dulce a fost folosit de mult timp pentru a ameliora diferite probleme de sanatate si pentru a aroma bomboanele, bauturile si medicamentele. Cu toate acestea, doar unele dintre utilizarile sale sunt sustinute de cercetarea stiintifica. Mai mult, lemnul dulce poate prezenta si cateva riscuri pentru sanatate. ...
vezi articolul
Vitamina A este un nutrient important pentru vedere, crestere, diviziune celulara, reproducere si imunitate. Vitamina A are si proprietati antioxidante si de aceea intervine si in protejarea celulelor impotriva efectelor radicalilor liberi (stresul oxidativ)....
vezi articolul
Numeroasele beneficii pentru sanatate ale uleiului din seminte de canepa provin din continutul sau ridicat de trei acizi grasi polinesaturati: acid linoleic, acid alfa-linolenic si acid gamma-linolenic. In plus, raportul dintre acizii grasi omega-6 (acid linoleic) si omega-3 (acid alfa-linolenic) este de 3:1....
vezi articolul