Paine subtire crocanta cu quinoa, 220 g, Semper [7310100570420]
Conținut net: 220g ℮
Paine subtire si crocanta cu quinoa, morcov si hrisca.
- Fără zahăr adăugat
- Conținut ridicat de fibre
- Fără lactoză
- Fără amidon de grâu
- Copt, cu morcovi
- Fără ulei de palmier
- Produs potrivit în dieta FODMAP
Ingrediente: făină de orez, amidon de porumb, amidon de cartof, morcov deshidratat (7%), făină de hrișcă, fibră de sfeclă de zahăr, quinoa expandata (4%), fibre de măr, extract de malț din orz fără gluten, fibre de ovăz fără gluten, ulei de rapiță, sare, drojdie, tărâțe de psyllium, agent de îngroșare (hidroxipropilmetilceluloză), fibre de cacao.
INFORMAȚII PRIVIND ALERGENII: vezi ingredientele cu caractere îngroșate.
Fără gluten. Fără lactoză.
Poate conține urme de muștar și semințe de susan.
Declarație nutrițională
|
Per 100g
|
Valoare energetică
Grăsimi
-din care acizi grași saturați
Glucide
-din care zaharuri*
Fibre
Proteine
Sare
|
1539 kJ/364kcal
2,8g
0,4g
75g
3,6g
10g
4,7g
1,5g
|
Lactoză: ˂0,01g/100g
*Conține zaharuri prezente în mod natural.
Fabricat în Suedia
Produs certificat FĂRĂ GLUTEN nr. OATS-SE-001-120
Ce este FODMAP?
FODMAP este un acronim pentru carbohidrați Fermentabili, Oligo-, Di-, Monozaharide și Polioli.
Carbohidrații fermentabili nu sunt absorbiți suficient în intestinul subțire, crește osmolaritatea și apare, astfel, diareea.
În alte cazuri, acești hidrați de carbon sunt fermentați de bacteriile intestinale provocând gaze și distensie abdominală.
Simptomele care derivă din acestea sunt balonare, flatulență, dureri abdominale, constipație și greață.
Dieta FODMAP este o dietă recomandată de specialiști în sindromul colonului iritabil și a altor afectiuni gastro-intestinale iar acest regim alimentar restrictiv presupune eliminarea din alimentație a unor carbohidrați FODMAP.
În urma unor analize riguroase dezvoltate de către fondatorii australieni ai acestei diete alimentare, multe dintre produsele Semper fără gluten au primit și certificarea FODMAP Friendly, ceea ce înseamnă că ele conțin doar un nivel scăzut din acești carbohidrați.