Faina de quinoa, 300 g, Solaris [5941828012859]
Făina de quinoa poate fi folosită ca atare sau combinată cu alte făinuri. Ideală pentru a prepara clătite cu făină de quinoa, brioșe cu făină de quinoa, biscuiți, pâinici, blaturi pentru tort sau aluat pentru pizza.
Beneficii:
este bogată în proteine complete - in compoziția ei intră 14% proteine și toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru un organism sănătos: izoleucină, leucină, lizină, metionină;
conţine concentrații mari de fier, magneziu și zinc – comparativ cu grâul și alte cereale, quinoa este mai bogată în fier, magneziu și zinc;
nu conține gluten în mod natural – făina de quinoa este o alternativă excelentă pentru făina din grâu sau secară, la care pot apela persoanele cu intoleranță la gluten sau boala celiacă. În plus, înlocuiește cu succes alte ingrediente fără gluten, dar bogate în amidon și aduce în dietă un aport mărit de nutrienți și antioxidanți.
Mod de preparare:
Făina de quinoa poate fi utilizată cu succes la prepararea de pâinici, clătite, brioșe, în aluatul pentru pizza, în prăjituri, blaturi pentru tort și alte preparate coapte.
Este savuroasă în budinci cu lapte vegetal, în combinație cu mirodenii precum scorțișoara, coriandrul, cardamomul sau împreună cu fructe delicioase, de sezon.
Se utilizează și pentru a îngroșa unele sosuri sau supe.
Poate fi folosită ca atare sau combinată cu alte tipuri de făină, cum ar fi făina de grâu, de orez (pentru persoanele intolerante la gluten) șamd.
Pentru a-i elimina nuanța de gust ușor amărui, o poți coace într-o tigaie (fără ulei), la foc mic, timp de 5-10 minute, amestecând continuu pentru ca făina să nu se ardă. După ce se răcește, o poți folosi după cum preferi, iar aroma sa va fi foarte plăcută.
Valori nutriționale 100g de făină de quinoa conțin:
Grăsimi: 6,1g (din care acizi grași saturați – 0,7g)
Glucide: 64,2g (din care zaharuri – 0g)
Fibre: 7g
Proteine: 14,1g
Sare: 0,01g
Valoare energetică: 368 kcal/1541 kJ
Precauții și contraindicații
Consumată în cantități moderate, făina de quinoa nu prezintă contraindicații.
În unele cazuri rare, persoanelor cu sensibilitate la saponine sau alergie la quinoa le poate declanșa efecte adverse cum sunt durerile sau iritațiile stomacului, urticarie.
Făina de quinoa conține oxalați. Pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi (litiază renală), se indică consumul în cantități mai mici sau la recomandarea medicului.
Produsul poate conține gluten. Unitatea ambalează și procesează făină din cereale, muștar, soia, nuci, alune, semințe de susan, țelină.
Ingrediente:
Seminte de quinoa.
Tara de origine materie prima:
Peru
Lot 230607
Prezentare:
300 g