Ceai laxativ, 20 plicuri, Fares [5941141001752]
Stimulează motilitatea intestinului contribuind astfel la uşurarea procesului de eliminare a conţinutului intestinal
Contribuie la reducerea reabsorbţiei apei şi a electroliţilor reducând consistenţa scaunelor
Ajută la eliminarea disconfortului abdominal datorat unui tranzit încetinit.
Copii peste 12 ani şi adulţi: se beau 1-2 căni cu ceai pe zi, preferabil dimineaţa şi seara.
Se recomandă îndulcirea cu miere de albine.
Durata curei: 6 săptămâni. Se poate repeta după o pauză de o lună.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se administrează în caz de ulcer gastric şi duodenal, enterocolite acute şi cronice, copiilor sub 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Asocieri recomandate: Pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal, ceaiul Laxativ-D50/D76 se poate utiliza, alternativ, cu:
-capsule Laxativ cu Senna-D85;
-complex Detoxifierea colonului-D92;
-pulbere cu colagen hidrolizat Arom-Detox-Plus-P143;
-sirop Laxativ-D69.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Vă recomandăm o alimentaţie regulată, cu mese la ore fixe, care să conţină alimente bogate în fibre alimentare solubile: fructe (prune, mere, portocale) şi legume (morcovi), şi alimente bogate în fibre insolubile: cereale integrale (orz, secară, grâu), fasole uscată, fructe şi legume cu coajă, paște făinoase, seminţe şi tărâţe.
Fibrele vegetale absorb lichidele din tubul digestiv, se umflă şi ajută la mobilizarea conţinutului colonului prin stimularea peristaltismului.
De aceea este necesar să consumaţi peste 2 litri lichide zilnic.
Dimineaţa beţi 1-2 pahare de apă caldă pe stomacul gol, iar la prânz nu săriţi supa.
Se limitează consumul de lapte sau alte produse bogate în calciu, aportul ridicat de fier (prin dietă sau suplimente alimentare) şi zaharurile rafinate.