Aspirator nazal (informatii utile)

Nasul infundat sau congestia nazala apare ca urmare a instalarii racelii, gripei sau in anumite situatii ca simptom al unei alergii. Excesul de mucus la nivelul cailor nazale apare ca un raspuns la agentii iritanti, avand drept urmare obstructionarea acestora.

 

 

 

 

Bebe are nasul infundat (congestie nazala)!

 

 

 

 

Nasul infundat ii impiedica pe cei mici sa respire normal si ii determina sa inspire aer prin cavitatea bucala, ceea ce poate determina iritatii ale gatului, uscarea gurii si un somn nocturn agitat.Ce este important de stiut

Congestia nazala poate fi ameliorata apeland la o serie de masuri alternative la indemana tuturor precum: reglarea umiditatii aerului, folosirea uleiurilor de eucalipt sau folosirea bailor de abur. Iar aspiratoarele nazale sunt o optiune demna de luat in seama, atunci cand bebe nu stie sa sufle nasul. Iar despre utilitatea lor si tipurile de aspiratoare care sunt disponibile pe piata, toate aceste informatii le poti descoperi in articolului nostru.

 De ce sunt importante aspiratoarele nazale

Cand esti parinte de putin timp iar bebelusul tau tocmai traverseaza o viroza respiratorie si nasul congestionat de mucozitati nu-i da pace, nu ai in fata un tablou tocmai placut, ba din contra, intri in panica pentru ca nu stii ce trebuie facut.ca prim pas in ajutorarea sa. In primul an de viata un bebelus respira doar pe nas iar un nas infundat nu-i va permite sa se hraneasca corect, sa doarma linistit, sau sa se joace in tihna. Daca situatia nu escaladeaza prea mult si doar ai de-a face cu un nasuc infundat ce creaza probleme, ei bine, ii poti aduce linistea celui mic destul de usor prin simpla interventie a unui aspirator nazal

 Aspiratoarele nazale pentru bebelusi

     Este important de cunoscut faptul ca aspiratoarele nazale fie ele manuale sau electrice sunt special create astfel incat sa nu lezeze nasucul fragil al bebelusului. Designul si tehnolgia sau sistemul de functionare elimina intr-o maniera gentila si eficienta mucusul localizat in cavitatea nazala. Cu ajutorul acestor dispozitive se vor elibera caile respiratorii iar bebelusul va putea sa respire corect si sa-si desfasoare rutina zilnica cat mai linistit. Asemenea dispozitive nazale sunt recomandate de majoritatea medicilor pediatri ca prima masura in decongestionarea nasucului la bebelusi. Este important ca inainte de folosirea unui aspirator nazal sa se foloseasca un ser fiziologic sau o apa de mare daca este cazul, pentru fluidizarea mucozitatilor si sa se astepte aproximativ 2-3 minute pentru a-si indeplini efectul asupra acestora. Iti recomandam sa folosesti doar dispozitivele medicale aprobate de Ministerul Sanatatii din Romania si care au fost testate clinic inainte de a fi lansate pe piata.

 Tipuri de aspiratoare nazale

Aspiratoarele nazale manuale
Acestea sunt fie cu pompita sub forma de para, fie prezinta un sistem ce functioneaza prin crearea fortei de suctiune cu ajutorul gurii. Trebuie sa stii ca aspiratoarele cu pompita sunt ceva mai pretentioase, intrucat nu pot fi curatate foarte bine in interior iar dupa spalare trebuie lasate sa se usuce foarte bine, astfel incat sa nu dezvolte mucegaiuri. In plus, aceste pompite nu au putere suficienta pentru a extrage toate mucozitatile. Acest tip de pompita este folosita mai mult pentru nou-nascuti in igiena nasucului si nu pentru eliminarea secretiilor abundente.

Pe langa cele manuale, mai exista si aspiratoarele nazale care functioneaza cu tehnologia vacuum si sunt create pentru a se adapta oricarui tip de aspirator clasic, imbinand astfel eficienta similara aspiratoarelor profesionale. Este de mentionat faptul ca un asemenea dispozitiv medical are capacitatea de a elimina secretiile nazale abundente si vascoase. Si pentru ca este montat la un aspirator, va permite si reglarea puterii de suctiune in functie de gradul de congestie nazala.


Aspiratoarele nazale electrice
Aceste dispozitive nazale aspira in mod autonom pe baza unor baterii (sau conectare la priza) si nu depind de existenta unui aspirator. Sunt mult mai silentioase iar acest aspect il poate linisti pe cel mic in momentul aspirarii. In plus, se elimina un risc potential de asociere a procesului de igienizare a nasului cu zgomotul aspiratorului care-l poate speria. In cazul acestor aspiratoare nazale, puterea de suctiune la unele modele este reglabila, cu un nivel maxim reglementat impreuna cu medicii specializati O.R.L., astfel incat forta de aspirare maxima sa nu irite in niciun fel mucoasa nazala. Iar pentru ca experienta sa fie cat mai placuta sa stii ca sunt aspiratoare nazale care au si melodii linistitoare pentru cei mici. De asemenea, este bine de stiut ca unele modele de aspiratoare sunt concepute pentru a fi folosite atat pentru copii cat si pentru adulti. Trebuie sa mai iei in calcul faptul ca aceste dispozitive sunt eficiente, usor de curatat si pot fi luate si in vacante!
Beneficiile aspiratoarelor nazale

Pentru ca bebelusii nu isi pot curata nasul singuri si nici nu iti pot comunica cat de mult ii deranjeaza, in situatia de congestie nazala cei mici incep sa planga si sa devina agitati. In aceasta situatie aspiratoarele nazale te vor ajuta sa elimini rapid si eficient secretiile nazale care blocheaza caile respiratorii, iar cei mici vor aprecia confortul unei respiratii usoare.
Trebuie sa stii ca indiferent de modelul, ales manual sau electric, aspiratoarele nazale sunt usor de instalat si de manevrat si au o eficienta foarte buna.
Acest aspirator nazal este important pentru viitorii parinti si nu realizezi valoarea acestui produs decat atunci cand cel mic ajunge sa aiba nasul congestionat iar salvarea unei nopti linistite vine din parte unui asemenea dispozitiv medical.
Si pentru ca, momentul mesei, somnul si gangurelile sa aiba aceeasi valoare, venim in ajutorul tau cu selectia noastra de aspiratoare nazale pentru a-l descoperi pe cel care se potriveste cel mai bine cu nevoile piticului tau.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de aspiratoare nazale pentru bebe. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!


 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

      • ●www.ncbi.nlm.nih.gov

 

 


Data ultimei actualizari: 30-01-2023

Vezi selectia de produse din categoria Aspirator nazal

Vezi Politica confidentialitate date personale