Par deteriorat chimic (informatii utile)

 
 

 

 


Ingrijirea parului deteriorat de vopsirea chimica
1. Care este structura firului de par

Ti se pare ca in ultimul timp parul tau nu te mai asculta si se lasa greu de coafat. Daca te confrunti cu o asemenea situatie s-ar putea ca parul tau sa sufere si sa aiba nevoie de ajutor. Un par deteriorat nu inseamna doar despicarea varfurilor, este posibil ca firul de par sa prezinte fisuri in cuticula iar odata ce exista porti deschise in firul de par, acesta sa fie expus riscului de deterioare avansata si de rupere. Un asemenea par deteriorat se prezinta tern ca si culoare, usor incretit si dificil de aranjat. Firul de par este asemenea unui creion colorat dar la o scara mult mai redusa. Imagineaza-ti ca partea exterioara colorata a creionulului este de fapt cuticula firului de par. Cuticula este partea cea mai bombardata de factorii externi si care se prezinta ca niste solzisori suprapusi. Aceasta cuticula poate fi mai subtire la parul blond si in mai multe starturi la parul inchis la culoare. Dupa acest strat urmeaza cortexul, cel care sufera cele mai multe modificari atunci cand il modelezi, fixezi, tratezi, vopsesti, decolorezi sau schimbi forma firul de par. Iar ultimul strat asemenea minei de creion este maduva, a carei functie nu este vizibila si care de altfel nu se regaseste in toate firele de par.


 
2. Cum poti avea din nou un par de invidiat

Pentru a obtine un par sanatos este nevoie de ceva timp, o pereche de foarfece si cateva tratamente care te vor ajuta la refacerea si sigilarea cuticulei exterioare. Dar inainte de a incepe un program regulat de refacere a firului de par, trebuie sa stabilesti mai intai cauzele care au generat o asemenea deteriorare.


 
3. Deteriorarea firului de par din cauza tratamentelor chimice

Este posibil ca parul tau sa arate deteriorat din cauza unor masuri repetate pe care le-ai luat, fara sa constientizezi impactul negativ pe care l-au avut asupra parului tau. Poate ai folosit o vopsea nepotrivita pentru parul tau sau ai utilizat in exces aparatele de uscat parul si produsele de styling. Acestea sunt doar cateva exemple din rutina de ingrijire a parului, care pot avea o influenta nedorita asupra acestuia.

Astazi ne vom opri atentia insa, asupra parului deteriorat din cauza vopsirii necorespunzatore a parului, care atrage dupa sine fragilizarea si degradarea acestuia si ce masuri poti implementa in ritualul de ingrijire, astfel incat sa poti remedia problema.

1 Vopseaua nepotrivita pentru par
Indiferent daca ai optat pentru o culoare clasica sau pentru una extravaganta sau ai vrut doar sa acoperi cateva fire de par alb, vopsitul acasa cu produse slab calitative poate lasa urme care sa dureze mai mult decat vopseau in sine aplicata pe par. Iar situatia se inrautateste si mai mult in cazul in care iti doresti o nuanta mai deschisa la par iar acest lucru impune si o decolorare a acestuia inainte.

Atentie! Vopselele neprietenoase cu parul il vor deshidrata si il vor aspri iar rezultatul obtinut nu va fi cel asteptat.