Pete pigmentare (informatii utile)

 
 

 

 Petele pigmentare - cauze si remedii
1. Cand este momentul potrivit sa actionezi asupra petelor pigmentare

Sezonul rece este cel mai potrivit pentru a actiona asupra petelor pigmentare aparute pe parcursul verii, de-a lungul sarcinii sau din cauza procesului de imbatranire al pielii. In aceasta perioada a anului soarele nu mai este la fel de puternic, prin urmare, poti actiona cu substante active asupra lor.


 
2. Cauzele petelor pigmentare

Principala cauza a petelor pigmentare este expunerea prelungita la soare fara folosirea unei protectii solare. Insa petele pigmentare pot aparea si in timpul sarcinii, din cauza modificarilor hormonale.
De asemenea, procesul imbatranirii pielii are un cuvant de spus si el in aparitia petelor pigmentare.

„Masca de sarcina“ mai este numita melasma sau colasma si reprezinta o modificare pigmentata aparuta la nivelul fetei. Se intalneste, cel mai adesea, in randul femeilor cu tenul inchis si, mai rar, in randul femeilor cu tenul deschis. „Masca de sarcina“ poate fi de trei feluri: centro-faciala (pe linia barbiei-nas-frunte), malara (obraji), mandibulara (marginile laterale ale fetei). Culoarea petelor este de la gri-maroniu la maroniu. Pentru prevenirea melasmei, este recomandata folosirea unei creme de protectie solara. In mod obisnuit, dispare in primele luni dupa nastere, insa exista si situatii in care ariile afectate sa nu-si mai redobandeasca aspectul normal. Prin apelarea la tratamente specifice, petele pot fi indepartate, dar asta numai dupa ce vine copilul pe lume si doar la recomandarea medicului.
 
 
3. Cum deosebesti petele pigmentare cauzate de soare, de sarcina, de varsta inaintata sau cauzate de o afectiune hepatica

Daca ne referim la afectiuni de natura hepatica, in general vorbim de altfel de pete – ele difera ca textura, marime, culoare, localizare. De exemplu, petele pigmentare cauzate de sarcina apar in mod special pe frunte si obraji, iar cele cauzate de soare pe toata fata, sunt mai micute si au o culoare brun spre maroniu.

 
Hiperpigmentarea apare din cauza unei productii crescute de melanina la nivelul pielii, sub influenta soarelui
 
 
4. Care sunt produsele potrivite pentru petele pigmentare

Produsele potrivite pentru petele pigmentare trebuie sa contina substante active specifice. Sunt recomandate ingredientele precum: vitamina C (mai exact, serumul cu vitamina C, care se aplica inainte de crema hidratanta, pe un ten curat, eventual tonifiat) si retinolul. Este necesara folosirea unei creme hidratante dupa aplicarea acestor produse si, bineinteles, obligatoriu a unei creme cu protectie solara, dupa folosirea produselor cu retinol sau retinoizi.
 

 
5. Importanta folosirii produselor cu FPS in orice sezon

Daca urmezi un tratament de depigmentare fara protectie solara, poti face mai mult rau tenului, sa-l sensibilizezi, sa maresti diametrul petelor, deoarece toate aceste substante active pentru depigmentare sunt fotosensibilizante uneori si iritante daca nu se folosesc cum trebuie. Fie ca este iarna, fie ca sunt nori afara, soarele patrunde si prin nori, chiar si prin geam. De aceea, chiar daca esti pe strada sau la birou, langa un geam, ori in masina, la volan, razele solare iti ating fata, in consecinta utilizarea unei creme cu factor SPF este mai mult decat indicata. Se recomanda folosirea unei protectii maxime de SPF 50+, adaptata tipului de ten.

Hiperpigmentarea nu este o afectiune cutanata, insa atrage dupa sine frustrari, din cauza faptului ca de cele mai multe ori este inestetica si dificil de mascat. Iar folosirea unor produse cu factor de protectie solara este cel mai important pas in prevenirea acestor probleme dermatologice.

 

Speram ca informatiile noastre sa-ti fi de un real folos si ca de acum inainte iti va fi mult mai usor sa stabilesti o rutina optima de protectie solara pentru a preveni aparitia petelor pigmentare.

 

 

 

 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● Cum alegem produsele pentru petele pigmentare-Copiisiparinti.ro

 


Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse recomandate pentru Pete pigmentare

Vezi Politica confidentialitate date personale