Premergator (informatii utile)

 
 

 

 Cum alegi cel mai bun premergator pentru bebelusul tau
1. Ce este un premergator

Premergatorul este o jucarie cu roti ce ajuta copilul sa faca singur primele tentative de pasi. In general, premergatoarele sunt utilizate de bebelusii care sunt capabili sa stea in picioare fara ajutor si pot fi folosite pana cand acestia pot merge singuri, deci intre varstele de 6 si 15 luni. Pe piata sunt disponibile diferite modele de premergatoare, unele fiind folosite si ca balansoar, jumper, centru de activitati sau antemergator.


 
2. Care este modul de folosire al unui premergator

Premergatoarele clasice se pot folosi din momentul in care copilul poate sta singur in picioare si poate merge de-a busilea, acestea fiind semne ca cel mic isi poate controla miscarea picioruselor si va putea face premergatorul sa se deplaseze. Este important ca piciorusele celui mic sa atinga podeaua cand este pus in premergator, de aceea este ideal sa folosesti un model ce se poate regla pe inaltime. De asemenea este recomandat ca premergatorul sa fie folosit in reprize de maximum 20 de minute. Locul in care va fi folosit premergatorul trebuie sa aiba o podea dreapta, sa nu aiba obstacole in preajma sau covoare. Trebuie sa ai in vedere ca in zona de folosire a premergatorului sa nu existe obiecte periculoase sau fragile la care ar putea ajunge copilul. Accesul la scari ar trebui blocat, pentru a preveni orice tip de accident. Atentie! Un premergator nu ar trebui sa inlocuiasca supravegherea unui adult. Trebuie sa fi cu ochii pe cel mic in fiecare moment petrecut in premergator, pentru a preveni blocarea acestuia sau ranirea, deoarece mobilitatea adaugata ii va permite copilului sa ajunga in locuri si la lucruri ce erau greu accesibile cand acesta mergea de-a busilea.

 


 
3. Avantajele utilizarii unui premergator

Incurajeaza bebelusii sa mearga
Cu sprijinul unui premergator, copilul dumneavoastra va fi indemnat sa faca primii pasi. Acesta va intelege cum statul in picioare il ajuta sa mearga si va incerca sa se deplaseze singur.

Promoveaza mobilitatea
Perioada in care se foloseste un premergator este aceeasi perioada in care cel mic isi doreste sa exploreze lumea din jurul lui, iar utilizarea acestuia ii va oferi mobilitatea necesara pentru a decoperi diferite locuri din casa.

Ii captiveaza atentia si ii stimuleaza simturile
Majoritatea premergatoarelor sunt echipate cu diferite jucarii ce il vor tine ocupat pe cel mic. Acestea sunt concepute pentru a stimula simtul vizual, auditiv si pentru a ajuta la dezvoltarea motricitatii fine.

 
4. Cat de sigura este folosirea unui premergator

In Europa, a fost introdus in 2005 un standard de siguranta EN1273:2005, pentru a preveni diferite accidente ce ar putea aparea in urma utilizarii premergatoarelor.
Standardul introduce o cerinta pentru teste de stabilitate in timpul fabricarii premergatoarelor si ca designul sa fie orientat spre reducerea riscului de ranire.
Acest standard a introdus si un sistem de franare care sa previna premergatorul sa se mai miste daca o roata nu mai este pe sol.
Premergatoarele mai sunt testate si pentru rezistenta la rasturnare, lucru menit sa asigure stabilitatea produsului, cat si printr-o testare dinamica si statica a zonei in care sta copilul, menita sa asigure sprijinul total al copilului in timp ce sta, sare sau se balanseaza in premergator.
Desi supravegherea copilului de catre un adult este protectia suprema, masurile de siguranta in fabricarea produselor pentru copii sunt, de asemenea, cruciale.
 
 
In speranta ca am clarificat cele mai importante aspecte cu privire la rolul si importanta premergatorului, te invitam sa descoperi selectia noastra si sa faci alegerea potrivita pentru bebelusul tau.

 


 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● https://walkandjump.com/how-to-choose-the-right-baby-walker/
  •  

 


Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse din categoria Premergator

Vezi Politica confidentialitate date personale