Trusa medicala auto (informatii utile)

rodia beneficii

Orice calatorie cu masina vine cu propria sa doza de neprevazut. Fie ca vorbim de un drum scurt pana la magazin sau o calatorie lunga de vacanta, siguranta si pregatirea autoturismului sunt esentiale. Una dintre cele mai importante elemente pe care orice sofer ar trebui sa le aiba la indemana este trusa medicala auto.

 

 

 

 Ce trebuie sa contina Trusa Medicala Auto

 

 

 

Trusa medicala auto nu doar ca este o cerinta legala, dar poate fi solutia salvatoare in situatii critice.  De aceea, in acest articol, vom explora ce ar trebui sa contina o trusa medicala auto, conform legislatiei si recomandarilor expertilor. Trusa medicala auto este un echipament vital pentru orice autovehicul, asigurand primul ajutor in caz de urgenta. Conform legislatiei, exista anumite elemente pe care trusa ta ar trebui sa le contina in mod obligatoriu. Trusa ta medicala auto le contine?


Cum trebuie sa fie ambalajul Trusei Medicale Auto 

Ambalajul trusei medicale pentru masina trebuie sa:
•    protejeze continutul de factori externi precum: praf, umiditate, combustibili si lubrifianti, avand un sistem de sigilare eficient.
•    aiba dimensiunile adecvate pentru a pastra si proteja elementele din interior.

De asemenea pe eticheta trusei medicale auto ar trebui sa apara numele produsului, informatii despre producator si, daca este cazul, despre persoana sau entitatea care a introdus produsul pe piata. Echipamentele medicale incluse in trusa trebuie sa respecte reglementarile stabilite de Hotararea Guvernului nr. 911/2005 referitoare la conditiile de comercializare si utilizare a dispozitivelor medicale.
Este esential sa stii ca trusa medicala auto are o durata de valabilitate de pana la 5 ani si este responsabilitatea ta sa o verifici regulat si sa te asiguri ca nu a expirat.


Ce trebuie sa contina Trusa Medicala Auto

Pansamente si Bandaje Pansamentele si bandajele sunt esentiale in orice trusa medicala auto. Acestea sunt folosite pentru a acoperi si proteja ranile, prevenind astfel infectiile si alte complicatii. Trusa ar trebui sa contina pansamente sterile de diferite dimensiuni, bandaje elastice pentru imobilizarea articulatiilor si bandaje compresive pentru ranile care sangereaza. Este important sa ai diferite dimensiuni si tipuri de pansamente pentru a putea trata o varietate de rani.

Echipamente de Siguranta Pe langa elementele medicale, trusa ta ar trebui sa contina si echipamente de siguranta, cum ar fi vesta reflectorizanta, stingatorul si triunghiul reflectorizant. Acestea sunt vitale in cazul unui accident rutier, asigurand vizibilitatea si siguranta ta si a pasagerilor. Vesta reflectorizanta ajuta la vizibilitatea ta in conditii de vizibilitate redusa, in timp ce stingatorul poate fi folosit pentru a stinge un incendiu minor.

Continutul Kitului Tau Medical Auto Conform Legislatiei Conform prevederilor legale, trusa medicala auto trebuie sa contina urmatoarele elemente: foarfeca cu ambele varfuri boante, dispozitiv intermediar pentru respiratie gura la gura, leucoplast, plasture, compresa tifon sterila, fasa tifon, bandaj triunghiular nedeformabil, pansament steril adsorbant, fasa elastica, manusi de unica folosinta, ace de siguranta, folie de supravietuire izoterma, brosura de instructiuni de prim ajutor si o lista cu continutul trusei.

Lista completa:

 1. Foarfeca cu ambele vârfuri boante (Dimensiuni: 14-20 cm, Cantitate: O bucată, Detalii: Cu lamă taietoare pentru material textil tip postav gros de minimum 2 mm)
 2. Dispozitiv intermediar pentru respirație gură la gură (Cantitate: O bucată, Detalii: Cu valvă unidirecțională sau filtru)
 3. Leucoplast (Dimensiuni: Minimum 2,5 m x 2,5 cm, Cantitate: O rolă)
 4. Plasture (pansament rapid) (Dimensiuni: Minimum 6 cm x 10 cm, Cantitate: Minimum 4 bucăți)
 5. Compresă tifon sterilă (Dimensiuni: Minimum 10 cm x 8 cm, Cantitate: Minimum 5 pachete, Detalii: Minimum 25 bucăți/pachet)
 6. Fasă tifon (Dimensiuni: 5 cm x 4 m și 10 cm x 4 m, Cantitate: Minimum două bucăți pentru fiecare dimensiune)
 7. Bandaj triunghiular nedeformabil (Dimensiuni: Două laturi de minimum 80 cm, Cantitate: Două bucăți)
 8. Pansament steril adsorbant (Dimensiuni: Minimum două dimensiuni, Cantitate: Minimum 4 bucăți)
 9. Fasă elastică (Dimensiuni: 5 cm x 4 m, Cantitate: O bucată)
 10. Mănuși de unică folosință din polietilena sau din latex (Dimensiuni: Mărime medie, Cantitate: Două perechi)
 11. Ace de siguranță (Dimensiuni: Minimum 4 cm, Cantitate: Minimum 6 bucăți)
 12. Folie de supraviețuire izotermă (Dimensiuni: 2,10 m x 1,60 m, Cantitate: Minimum o bucată)
 13. Brosură de instrucțiuni de prim ajutor (Cantitate: O bucată - Detalii: Redactată conform standardelor europene referitoare la primul ajutor necalificat, autorizată de Comisia de medicină de urgență și dezastre a Ministerului Sănătății Publice)

 

Rodia beneficii


Valabilitatea si Reglementarile Trusei Medicale Auto 

Este esential sa verifici periodic valabilitatea produselor din trusa.
Multe dintre aceste produse au o data de expirare, iar utilizarea lor dupa aceasta data poate fi ineficienta sau chiar periculoasa. De asemenea, este important sa inlocuiesti orice produs folosit sau expirat pentru a te asigura ca trusa ta este intotdeauna completa si gata de utilizare. Este recomandat sa faci o verificare anuala a trusei si sa inlocuiesti produsele expirate. Producatorii truselor sanitare auto trebuie sa se inregistreze la Ministerul Sanatatii Publice si sa respecte cerintele aplicabile.

Consecintele Nerespectarii Legislatiei
Conform legislatiei, fiecare autovehicul trebuie sa fie dotat cu o trusa medicala auto completa si conforma cu standardele. Nerespectarea acestei reglementari poate duce la amenzi si alte sanctiuni. Prin urmare, este in interesul tau sa te asiguri ca trusa medicala auto este in conformitate cu cerintele legale. In plus, in cazul unui accident, lipsa unei truse medicale adecvate poate agrava situatia si poate avea consecinte grave pentru victime.


Concluzie:

A avea o trusa medicala auto completa si conforma cu legislatia nu este doar o cerinta legala, ci si o masura esentiala de siguranta. Fiecare componenta a trusei are un rol vital in acordarea primului ajutor, protejand astfel viata ta si a pasagerilor in caz de urgenta. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca trusa medicala auto este in conformitate cu standardele impuse de legislatie si pregatita pentru orice eventualitate.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse utile pentru Trusa Medicala Auto. Cu noi ai Si ce trebuie si ce vrei!
#onestopshop #magazinulfamilieitale

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

 • ● Ordinul nr. 987/2007 - pentru aprobarea continutului minim al
  trusei sanitare auto

Data ultimei actualizari: 25-09-2023

Gama noastra de produse utile pentru Trusa medicala auto

Vezi Politica confidentialitate date personale