Alantoina (ingrediente active)

Ce este alantoina

Pe langa celelalte ingrediente notorii din lumea cosmeticii, mai poti adauga la favorite inca una, si anume alantoina.

Desi, alantoina este un compus chimic pe care il sintetizeaza si corpul uman, pentru industria cosmetica si farmaceutica se foloseste fie un produs sintetic, obtinut in laborator, fie unul extras din plante.

Compusul are textura unei pudre fine, albe inodore, solubile in apa, dar care nu se foloseste singular, ci doar in componenta altor creme.

Ce rol are Alantoina

Iar principala calitate a acestui ingredient in relatia cu pielea, este aceea ca are capacitatea de netezire, hranire si indepartare a celulelor moarte (efect keratolitic).

Dar pe langa acest cumul de beneficii, o alta proprietate la fel de importanta este si cea de reparare a pielii, altfel spus este capabila sa treaca un tesut de la stadiul de inflamatie, la unul de regenerare.

Alantoina mai este cunoscuta si pentru efectele benefice pe care le are asupra rosetii si iritatiilor pielii, prin capacitatea sa de hidratarea a tesutului. Iar prin efectul keratolitic bland de care aminteam mai devreme, contribuie la indepartarea celulelor moarte, ca apoi sa initieze si sa accelereze procesul de inmultire celulara, ceea ce duce la o regenerare normala a zonelor afectate.

Pe scurt alantoina asigura regenerarea si repararea pielii, contribuie la sinteza colagenului si protejeaza pielea de agentii iritanti.

In concluzie, merita s-o cauti printre ingredientele cremei tale favorite!

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● https://www.byrdie.com/allantoin-for-skin-4769521/
  • ● https://www.healthline.com/health/allantoin-for-skin
  • ● https://www.medicalnewstoday.com/articles/allantoin/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Alantoina

Vezi Politica confidentialitate date personale