Cordyceps (ingrediente active)

Cordyceps este un gen de ciuperca parazita care creste si se dezvolta pe larvele anumitor insecte, specifice regiunilor muntoase ale Tibetului, la altitudini de peste 3500 m. Cand aceste ciuperci isi ataca gazda, incep sa prolifereze filamente subtiri de miceliu, la inceput in interior, culminand ulterior cu infasurarea intregului corp al gazdei. Acest lucru se intampla doar in timpul sezonului rece, urmand ca in perioada cu conditii favorabile sa se dezvolta si ca planta, astfel evidentiindu-se aspectul dual al ciupercii Cordyceps.

 

 

 

 

Cordyceps - beneficii si contraindicatii

 

 

 

 

Ramasitele de insecte si ciuperca in sine erau colectate manual, uscate si folosite in China acum ceva secole in urma, pentru a reduce efectele oboselii, disfunctiilor renale si cele de apetitul sexual scazut.

 


Ce trebuie sa stii despre Cordyceps

Din cele peste 400 de specii de Cordyceps descoperite, doua au prezentat interes cercetarilor din domeniul sanatatii: Cordyceps sinensis si Cordyceps militaris. Insa majoritatea suplimentelor Cordyceps sa stii ca sunt obtinute in mod artificial in conditii de laborator.

Se spune despre Cordyceps ca ar putea contribui la cresterea performantei atletice, la rezolvarea disfunctiilor sexuale,  si ca ar fi contribui la sanatatea sistemului excretor si hepatic.

Extractul de Cordyceps contine si o serie de compusi esentiali precum: acizi grasi si vitamine (B1, B2, B12, E), aminoacizi esentiali, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, enzime, steroli si proteine.

Beneficiile Cordyceps

Contribuie la sanantea sistemului cardiovascular.

Poate contribui la imbunatatirea cresterea rezistentei la efort si a performantelor sportive, poate ajuta la refacerea organismului in convalescenta prin creste nivelul de energie mitocondriala – ATP

Cercetarile efectuate in laborator au evidentiat ca ciuperca Cordyceps poate avea proprietati antiage, intrucat creste actiunea antioxidantilor, inclusiv a superoxid dismutazei si glutation peroxidazei.

Poate contribui la mentinerea starii de sanatate a sistemului endocrin si reproducator.

Poate contribui la buna functionare a ficatului, rinichilor si plamanilor.

Suplimentul alimentar Cordyceps poate contribuie la reducerea actiunea radicalilor liberi si a stresul oxidativ.

Poate contribui la cresterea imunitatii si la buna functionare a sistemului respirator.

 

 


Doza recomandata de Cordyceps

 


In acest moment, nu exista suficiente informatii stiintifice pentru a determina o doza zilnica recomandata pentru consumul de Cordyceps in functie de varsta consumatorului.

Este important de retinut faptul ca, produsele Cordyceps nu pot fi intotdeauna sigure iar dozele pot fi si ele la fel de importante in obtinerea beneficiilor oferite de ciuperca parazita.

De aceea este esential sa se respecte cu acuratete instructiunile relevante de pe etichetele produselor si sa fie consultat un farmacistul sau chiar medicul de familie, inainte de a se incepe consumul produselor pe baza de Cordyceps.


Efecte adverse si Contraindicatii

Cordyceps este considerat in general un produs sigur pentru utilizarea pe termen scurt. Cu toate acestea, ca si in cazul majoritatii suplimentelor alimentare este posibil sa apara si efectele secundare. Cel mai adesea, te poti confrunta dupa administrarea de Cordyceps, cu urmatoare simptome asociate: diaree, constipatie si disconfort la stomac.
De obicei, sa stii ca simptomele dispar imediat ce se inceteaza administrarea de suplimente pe baza de Cordyceps.

Contraindicatii
Categoriile de persoane cu sanatatea vulnerabila ar trebuie sa ia masuri suplimentare de precautie atunci cand folosesc aceste suplimente alimentare, intrucat se stiu foarte putine informatii despre siguranta pe termen lung a consumului de Cordyceps. Desi este relativ non-toxic, nu sunt suficiente cercetari pentru a oferi siguranta in toate circumstantele.

Copiii, femeile insarcinate sau care alapteaza, persoanele cu afectiuni acute sau cu medicatie complexa este recomandat sa ceara sfatul specialistului inainte de utilizarea acestui supliment alimentar.

Atentie! Nu este recomandat persoanelor cunoscute cu alergii la fungi.
Interactiuni posibile cu alte medicamente

Atunci cand este administrat pe cale orala, Cordyceps poate creste riscul de sangerare in timpul interventiilor chirurgicale. Este recomandata stoparea administrarii cu Cordyceps cu 2 saptamani inainte de operatie.

In unele studii de laborator s-a demonstrat ca ciuperca Cordyceps poate scadea nivelul zaharului din sange. Iar asocierea acesteia cu medicamentele antidiabetice poate duce la hipoglicemie.

Asocierea fluidizantilor de sange cu Cordyceps poate scadea eficacitatea acestor medicamente sau poate creste riscul de sangerare (concluzie de laborator).

Inainte de a incepe administrarea de suplimente cu Cordyceps este important sa citesti cu atentie lista de ingrediente si panoul cu informatii nutritionale pentru a sti ce ingrediente contine si cantitatea fiecarui ingredient inclus.

 


Concluzie

Cordyceps a fost folosit de secole in medicina traditionala chineza. Desi ciuperca Cordyceps prezinta un potential major in multe domenii medicale, exista putine cercetari relevante cu privire la efectele ei asupra oamenilor. Prin urmare, este nevoie de ceva mai multe studii efectuate pe esantioane semnificative de oameni pentru a putea ajunge la recomandari pertinente. Daca alegi sa folosesti suplimente alimentare Cordyceps, este important sa te asiguri ca acestea au fost testate de o organizatie terta pentru puritate si calitate si sa respecti intocmai prospectul oferit de producator.

Utilizarea suplimentelor trebuie sa fie individualizata si verificata de un profesionist din domeniul sanatatii, cum ar fi un dietetician, farmacist sau medic.
Atentie! Niciun supliment nu este destinat sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala!
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc un mod de viata sanatos si o dieta echilibrata. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalajul produsului.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de Cordyceps. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!

 


 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● Cordyceps benefits-healthline.com
  • ● Cordycepss-healthline.com
  • ● Benefits of cordyceps-verywellhealth.com
  • ● Cordyceps-rxlist.com

 


Data ultimei actualizari: 22-02-2023

Gama noastra de produse cu continut de Cordyceps

Vezi Politica confidentialitate date personale