Extract nalba mare (ingrediente active)

 
 

 

 Extractul de nalba mare poate ajuta la ameliorarea iritatiilor pielii si ale gatului
1. Ce este nalba mare

Nalba mare sau Althaea officinalis este o planta medicinala cu flori decorative ce a fost folosita pentru beneficiile sale terapeutice inca de pe vremea grecilor si egiptenilor. Ingredientul activ al nalbei este extras din fibrele vegetale si poate contribui la sanatatea mucoasei tractului respirator si gastric. De asemenea functioneaza si ca un excelent remediu pentru calmarea pielii crapate. Aceste fibre vegetale au capacitatea de a-si mari volumul odata ce intra in contact cu un lichid si sa se transforme intr-un gel transparent. Acest mucilagiu se obtine atat din radacina cat si din frunzele plantei. Datorita faptului ca este bogat in antioxidanti, pectine, cumarina, taninuri, quercetina si aminoacizi joaca un rol important in abordarea iritatiilor pielii. Extractul de nalba mare se regaseste in amestecuri pregatite pentru ceaiuri, bomboane pentru gat, siropuri de tuse, tincturi si capsule. Importanta terapeutica a nalbei mari rezida mai mult din traditia indiana ayurvedica, a medicinei antice si mai putin in urma unor studiilor clinice medicale importante.


 
2. Care sunt beneficiile potentiale ale nalbei mari

Poate contribui in ameliorarea tusei si a iritatiilor gatului.
Efectul sau calmant si protectiv al mucoasei gatului s-a putut demonstra in urma unui studiu realizat in 2005 pe un grup de persoane carora li s-a administrat un sirop pe baza de plante: nalba mare, anason si cimbru, si pentru care s-a putut obtine o ameliorare a tusei si a iritatiilor gatului.
Contribuie la reducerea inflamatiilor pielii.
Studiile efectuate in 2013 au demonstrat ca un unguent ce avea in compozitie o concentratie de 20% extract de nalba alba a redus iritatiile pielii (eczeme, dermatite, iritatii ale pleoapelor). In schimb atunci cand a fost folosit singular, rezultatea obtinute au fost mult mai slabe compartiv cu un produs sintetic antiinflamator. In concluzie, efectul antiinflamator al extractului de nalba mare este potentat atunci cand se regaseste in combinatie cu alte ingrediente active ce au drept actiune reducerea iritatiilor pielii.

 


 
3. Precautii

Ca si precautie, este bine de stiut ca din cauza faptului ca formeaza o bariera la nivelul mucoasei gastrointestinale poate perturba procesul de absorbtie a altor medicamente. Asadar consultati medicul inainte de a incepe administrarea de suplimente care au in compozitie extract de nalba mare.

 
4. Efecte adverse

Plantele medicinale in general sunt sigure, insa pot interactiona intre ele sau cu alte medicamente si astfel sa apara reactiile adverse. De aceea, este indicat inainte de administrarea unui supliment alimentar pe baza de plante medicinale sa te consulti cu medicul de familie. In principiu nalba mare este o planta medicinala sigura ce a fost folosita pentru mentinerea sanatatii organismului uman de mii de ani. In urma unui consum normal de extract de nalba nu au fost raportate reactii adverse. Insa exista recomandarea ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa nu consume extract de nalba intrucat nu existe studii care sa reflecte in ce fel actioneaza asupra fatului. De asemenea, nu este recomandata nalba nici persoanelor care se afla sub tratament diabetic, intrucat poate scadea brusc glicemia.

 


 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● https://www.healthline.com/health/food-nutrition/marshmallow-root#pain-relief
  • ● https://www.medicalnewstoday.com/articles/324860

 


Data ultimei actualizari: 21-02-2023

Produse indicate pentru Extract nalba mare

Vezi Politica confidentialitate date personale