Parafina (ingrediente active)

 

Ce este parafina si la ce ajuta

Ce este parafina

Este un produs obtinut prin distilarea titeiului si se prezinta ca o ceara dar mult mai fina si mai elastica. Are numeroase utilizari industriale dar este folosita cu succes si in domeniul cosmeticii si al fizioterapiei, (tendinitelor, entorselor si rupturilor de ligament).

Beneficiile parafinei

Dar sa revenim la domeniul legat de frumusete, aici parafina joaca un rol important in hidratarea pielii, in activarea circulatiei sangvine la acest nivel si nu in ultimul rand previne imbatranirea prematura a acesteia.

Cel mai folosit mod de utilizare a parafinei este impachetarea, remediul perfect pentru refacerea zonelor cu piele uscata. Parafina contribuie la deschiderea porilor si la o mai buna hidratare, deoarece formeaza un film subtire la acest nivel.

Dupa ce parafina este indepartata, pielea devine mult mai fina si mai catifelata la atingere, deoarece s-au indepartat si toate celulele moarte.

Parafina datorita calitatilor sale este si parte constitutiva in realizarea unguentelor, cremelor destinate in special refacerii pielii mainilor si picioarelor.

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● https://www.healthline.com/health/paraffin-wax/
  • ● https://curriedayspa.com/paraffin-and-its-benefits-for-your-hands-and-feet-skin//
  • ●https://www.1mg.com/generics/liquid-paraffin-213365/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Parafina

Vezi Politica confidentialitate date personale