Resveratrol (ingrediente active)

Resveratrolul este o clasa de micronutrienti din plante numita polifenoli. Polifenolii sunt substante chimice organice pe care plantele le produc prin metabolism pentru a supravietui in perioadele de seceta sau atacurilor bolilor. Acest compus se regaseste in alimentele vegetale si prezinta o varietate de beneficii pentru sanatatea oamenilor.

 

 

 

 

Resveratrolul - beneficii si doza recomandata

 

 

 

 

O cantitate importanta de resveratrol se gaseste concentrata la nivelul radacinei plantei Polygonum cuspidatum, originara din Japonia, dar care din pacate nu poate fi consumata in stare naturala.

 


Ce trebuie sa stii despre Resveratrol


Resveratrolul se gaseste in alune, afine si in pielita strugurilor. Deoarece procesul de vinificatie se desfasoara in prezenta pielitei bobului de strugure, vinul rosu este un produs natural care contine o concentratie semnificativa de resveratrol. Exista ceva resveratrol si in vinul alb, dar vinul rosu contine de trei pana la 10 ori mai mult resveratrol decat cel alb. Insa consumul de vin in afara limitelor moderatiei nu reprezinta o modalitate optima si recomandabila de a beneficia de efectele resveratrolului.

Resveratrolul poate contribui la efectele antiinflamatorii ale articulatiilor si inflamatiilor pielii. De asemenea, resveratrolul are proprietati antibacteriene si antifungice care ar putea contribui si in cazul infectiilor tractului urinar si digestiv.

 


Beneficiile Resveratrolului


Polifenolii precum resveratrolul sunt importanti pentru organismul uman, deoarece poate contribui la lupta impotriva daunele celulare provocate de radicalii liberi.

Suplimentele de resveratrol pot contribui prin cresterea productiei de oxid nitric, la o buna functionare a sistemului circulator.

Poate contribui la reducerea efectelor imbatranirii organismului uman.

Datorita faptului ca este un polifenol, poate contribui la buna functionare a sistemul imunitar.

Asadar, poate contribui si in cazul infectiilor virale sau bacteriene.

Poate contribui si la metabolismul lipidic hepatic in limite normale.

Suplimentele pe baza de resveratrol pot contribui si la mentinerea sanatatii sistemului osos si pot preveni deteriorarea cartilajelor.

 


Doza recomandata de Resveratrol

 


 Resveratrolul apare in mod natural in unele alimente vegetale.
Poti adauga resveratrol in dieta alimentara consumand: arahide, struguri, afine, zmeura, merisoare, fistic si dude.
Vinul rosu este o sursa buna de resveratrol, demn de luat in considerare, atunci cand este consumat la un nivel moderat.

De asemenea, poti imbogati aportul de resveratrol adaugand in dieta alimentara suplimente ce includ acest polifenol.

Nu exista nicio doza zilnica recomandata pentru resveratrol. Suplimentele pot contine 100 de miligrame, 250 de miligrame sau 500 de miligrame de resveratrol per capsula. Iar doza recomandata de resveratrol poate sa difere in functie de fiecare persoana, luand in calcul varsta, istoricul medical si medicatia activa.

Cand se aplică pe piele: resveratrolul poate fi sigur atunci cand este utilizat timp de pana la 30 de zile.

Cand este pulverizat in nas: resveratrolul poate fi sigur atunci cand este utilizat timp de pana la 4 saptamani.

 


Efecte adverse si Contraindicatii

Cantitatea de resveratrol continuta in mod natural in alimente este considerata sigura pentru consumul zilnic. Dozele mici pana la medii de resveratrol sunt considerate sigure, chiar si atunci cand sunt luate pe perioade lungi.

Studiile in domeniu au indicat ca pot aparea in unele situatii si efecte adverse precum: greata, diaree, varsaturi si alte probleme gastrointestinale, atunci cand se consuma doze mai mari.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca nu exista suficiente recomandari concludente despre cat de mult resveratrol ar trebui sa fie consumat de catre un adult pentru a putea beneficia de proprietatile sale.

Contraindicatii

Sarcina si alaptarea: Resveratrolul este probabil un compus sigur atunci cand provine din alimentatie. Resveratrolul se gaseste in cojile de struguri, sucul de struguri, vin si alte surse alimentare. Cu toate acestea vinul nu trebuie folosit ca sursa de resveratrol in timpul sarcinii sau alaptarii.

Nu exista suficiente informatii certe pentru a sti daca este sigura administrarea pe cale orala in cantitati mai mari. Resveratrolul este posibil sa fie sigur la copii, atunci cand este pulverizat in nas timp de pana la 2 luni.
Interactiuni posibile cu alte medicamente

● Resveratrolul incetineste coagularea sangelui. Daca este asociat cu medicamente anticoagulante, poate induce un risc crescut de sangerare. Anticoagulantele cunoscute: warfarina, heparina, naproxenul, ibuprofenul si aspirina.

Resveratrolul poate actiona in organism precum un hormonul estrogen. Asadar daca exista o afectiune sensibila la estrogen, cum ar fi endometrioza, fibromul uterin etc, nu este recomandat sa se administreze resveratrol.

Resveratrolul blocheaza, de asemenea, unele enzime care ajuta la eliminarea anumitor compusi din organism. Asta inseamna ca unele medicamente ar putea ajunge la niveluri nesigure. Acestea includ anumite medicamente pentru tensiunea arteriala, medicamente pentru anxietate si imunosupresoare


Concluzie

Resveratrolul este un nutraceutic apartinand grupei stilbenoidelor, larg raspandit in regnul vegetal si cu multe efecte terapeutice. Desi exista o multime de dovezi in vitro si in vivo ca resveratrolul ar putea fi un agent terapeutic promitator, studiile clinice trebuie sa-i confirme potentialul, si trebuie manifestata prudenta in consum.

Atentie! Niciun supliment nu este destinat sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala!
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc un mod de viata sanatos si o dieta echilibrata. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalajul produsului.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de Resveratrol. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!

 


 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● Health benefits resveratrol-webmd.com
  • ● Resveratrol-healthline.com
  • ● Resveratrol benefits-health.clevelandclinic.org
  • ● Resveratrol -ncbi.nlm.nih.gov

 


Data ultimei actualizari: 22-02-2023

Gama noastra de produse cu continut de Resveratrol

Vezi Politica confidentialitate date personale