Solutie salina (ingrediente active)

 

Solutia salina si beneficiile sale

 

Ce este solutia salina

Solutia salina este indispensabila in lumea medicinii din toate timpurile si poarta numele generic de ser fiziologic. Acest ser fiziologic are o compozitie extrem de simpla, doar apa distilata si sare de mina neiodata.

Intrebuintarile solutiei saline

  • Serul fiziologic indeplineste pe de-o parte functia de solvent pentru medicamentele injectabile si mijlocitor in terapia cu aerosoli, iar pe de alta parte functioneaza ca o solutie foarte buna pentru igiena nou-nascutilor, a lentilelor oculare hidrofilice si a plagilor cutanate.
  • In ultimul timp, terapia cu aerosoli constituie o metoda des folosita in tratarea infectiilor de natura respiratorie si nu numai, la bebelusi si copii. Aceasta metoda de producere a aerosolilor (suspensii) presupune existenta unui nebulizator, a serului fiziologic si a unui substante active. Aceasta metoda alternativa are o eficacitatea mai mare si o reactie secundara mult mai scazuta asupra organismului, comparativ cu metoda clasica medicamentoasa. Insa atentie, medicamentele folosite pentru terapia cu aerosoli sunt prescrise strict doar de catre un cadru medical.
  • De asemenea, serul fiziologic asa cum aminteam mai devreme ajuta in desfasurarea toaletarii zilnice a unui nou-nascut. Mai nou, astazi, exista solutii izotonice pe baza de apa de mare imbogatita cu ioni minerali si saruri naturale, create special pentru indeplinirea acestei functii. Acum, indiferent pentru ce solutie optezi, cu siguranta il va ajuta pe cel mic in ritualul de ingrijire zilnica. Prin aplicarea de picaturi in nas, se va permite inmuierea secretiilor nazale si desfundarea cailor respiratorii. Iar prin aplicarea solutiei pe o compresa sterila se va putea intervenii si in curatarea ochisorilor, urechiuselor si guritei unui nou-nascut.
  • O alta utilitate a serului fiziologic este aceea ca ajuta la intretinerea si curatarea lentilelor oculare hidrofilice, prevenind deshidratarea acestora.

Cu toate ca are o aplicabilitate foarte mare in domeniul medical, serul fiziologic clasic are si contraindicatii. Inainte de folosirea serului fiziologic ca si solvent sau pentru igiena noului-nascut este indicata consultarea unui medic.

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

  • ●https://www.anblab.com/2019/09/7-benefits-of-normal-saline-solution-en//
  • ●https://www.1mg.com/drugs/normal-saline-solution-265049/
  • ●https://www.webmd.com/drugs/2/drug-60836/saline-solution/details/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Solutie salina

Vezi Politica confidentialitate date personale