Ulei de masline (ingrediente active)

 

Uleiul de masline - "protectorul inimii"

 

Ce este uleiul de masline

Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa ce a fost presat din fructele de masline. De importanta sa stiau si grecii in antichitate si nu degeaba avea atatea utilitati si era simbolul pacii si al gloriei.

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi mononesaturati si antioxidanti precum: alfa-Tocoferolul, beta-Carotenul si Luteina.

Beneficiile uleiului de masline

S-a observat in urma unor studii clinice, ca oamenii din zona bazinului marii Mediterane care consumau in mod constant ulei de masline, aveau mai putine probleme cardiovasculare. Aceasta situatie se traduce prin faptul ca, uleiul de masline poate contribui la nivelul organismului prin mai multe mecanisme fiziologice.

La toate acestea, se adauga si efectul antioxidantilor care previne imbatranirea prematura a celulelor, datorita diminuarii stresului oxidativ.

Pentru a beneficia de toate calitatile uleiul de masline, este necesar sa-l introduci in rutina ta zilnica culinara. Nu se recomanda prajirea alimentelor cu acest tip de ulei, dar se recomanda sa-l folosesti din plin: in salate, maioneze, sosuri sau chiar simplu pe o felie de paine prajita.

Uleiul de masline aduce o serie de beneficii atat organismului cat si frumusetii. Cel mai mare organ al nostru, pielea se poate bucura din plin de calitatile unui ulei de masline extravirgin. Datorita vitaminelor A, D, K si E pe care le contine, uleiul de masline curata, hidrateaza si emoliaza pielea prin reducerea pierderilor de apa din celulele epidermale. Astfel ca, uleiul de masline hidrateaza si catifeleaza pielea uscata, ajuta la reducerea urmelor lasate de vergeturi si cicatrici, penetreaza cuticulele firului de par, lasandu-l hidratat si stralucitor.

Indiferent ca alegi sa folosesti direct un ulei de masline extravirgin sau ca optezi pentru un sampon sau sapun ce are in compozitia sa acest ulei, orice ai alege este o binecuvantare.

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

  • ●https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-olive-oil/
  • ●https://www.medicalnewstoday.com/articles/266258/
  • ●https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-of-olive-oil/

 


Data ultimei actualizari: 21-02-2023

Produse care contin Ulei de masline

Vezi Politica confidentialitate date personale