Extract de Galbenele (ingrediente active)

 
 
 Extractul de galbenele si beneficiile sale
1. Ce sunt galbenelele?

Pentru ca tendinta actuala in toate domeniile este de intoarcere la radacini, iata ca si in domeniul cosmeticii, extractul de galbenele incepe sa-si faca din nou loc in industria cosmetica. Este si pacat sa nu se foloseasca ingredientele pe care natura le ofera in mod natural. Daca nu stiai, galbenele sunt flori pe care orice bunica de la tara le avea in gradina si de frumoase dar si pentru beneficiile ei. Ea stia toate aceste lucruri, noi le-am mai uitat!


 
2. Beneficiile extractului de galbenele

Indiferent ca se foloseste sub forma de uleiuri, tinctura, ceai sau crema, extractul de galbenele ofera beneficii intr-un spectru destul de larg. In primul rand o crema cu galbenele o poti folosi pentru proprietatile sale antiinflamatoare sau antiseptice. Iar atunci cand vine vorba despre emolierea pielii foarte uscate precum: calcaiele, coatele, pielea ingrosata, aceasta crema isi indeplineste pe masura functia emolienta. Cand vorbesti de piele fina, iritata te gandesti imediat la pielea bebelusului. Si in acest caz, crema cu galbenele intervine pentru a reduce si calma pielea afectata. Insa mare atentie la tipul de crema folosit. Recomandarea noastra este sa fie o crema cu extract de galbenele care sa aibe cat mai putine ingrediente si pe care de altfel sa le cunosti. O alta proprietate a galbenelelor este de a fi un redutabil repelent impotriva tantarilor. Asadar in serile de vara cand simti ca tantarii nu-ti dau pace, poti folosi o crema pe baza de galbenele si astfel vei putea lua cina afara in gradina fara a fi disturbat. De asemenea extractul de galbenele sub forma de ceaiuri sau tincturi poate contribui la mentinerea unui sistem imunitar sanatos dar si in reducerea spasmelor musculare, cauzate de efort fizic extins. Datorita efectelor antiseptice, produsele pe baza de galbenele pot contribui si la reducerea inflamatiilor de la nivelul ochilor si urechilor. Avand atatea beneficii, aceasta nu trebuie sa lipseasca din casa nimanui.


De asemenea extractul de galbenele sub forma de ceaiuri sau tincturi pot contribui la mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Datorita efectelor antiseptice, produsele pe baza de galbenele pot fi folosite si pentru reducerea inflamatiilor de la nivelul ochilor si urechilor. Avand atatea beneficii, aceasta nu trebuie sa lipseasca din casa nimanui.

  

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

 

 

  • ●https://www.healthline.com/nutrition/calendula-tea/
  • ●https://www.verywellhealth.com/health-benefits-of-calendula-4582641
  • ●https://www.tiege.com/blogs/news/is-calendula-extract-good-or-bad-for-your-skin/

 


Data ultimei actualizari: 21-02-2023

Produse care contin Extract de Galbenele

Vezi Politica confidentialitate date personale