Chlorella (ingrediente active)

Cercetatorii au studiat pentru prima data Chlorella dupa ce de-al Doilea Razboi Mondial, ca fiind o potentiala sursa de proteine pentru populatia globala in crestere. Chlorella este o sursa importanta de proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati, fibre, clorofila, avand chiar un nivel mai ridicat de vitamine si minerale decat spirulina.

 

 

 

 

Chlorella - beneficii si contraindicatii

 

 

 

 

Desi continutul sau in nutrienti este uimitor, Chlorella nu a fost produsa niciodata la scara industriala din cauza preocuparilor de productie si a imbunatatirii eficientei culturilor. Totusi, oamenii de stiinta continua sa cerceteze potentialul sau ca „superaliment” ce promoveaza sanatatea.

 


Ce trebuie sa stii despre Chlorella


Deoarece Chlorella are un perete celular dur, organismul uman nu il poate digera, si trebuie sa fie administrata doar sub forma prelucrata de supliment, pentru a putea beneficia de proprietatile sale. Chlorella este disponibila sub forma de pudra, capsule sau extract lichid de culoare verde inchis. Chlorella poate fi administrata fie ca supliment alimentar, fie poate fi adaugata la smoothie-uri, sucuri si multe retete dulci sau sarate.
Trei comprimate (3,9 g) de Chlorella contin:  calorii: 10, proteine: 2 grame, grasime: 0, carbohidrati: 1 gram, fibre: 0 grame, zahar: 0 grame.
Chlorella este o sursa buna de:  Vitamina A, Zinc, Fier, Fosfor, Magneziu.
In plus, este o excelenta sursa de vitamine B, inclusiv riboflavina (B2), tiamina (B1) si acid folic (B9). Aceste vitamine ajuta organismul sa transforme alimentele in energie si sa sustina sanatatea creierului.





Beneficii Chlorella

Chlorella este plina de nutrienti. Si in functie de provenienta sa, ajunge sa contina aproximativ 50-60% proteine complete, cu toti cei noua aminoacizi esentiali. Iar acest lucru o face sa fie o optiune excelenta pentru persoanele care urmeaza o dieta pe baza de plante sau pentru oricine are nevoie de un aport de proteine.
Profilul nutritional impresionant al Chlorellei i-a determinat pe unii cercetatorii sa o numeasca „superaliment”. Desi continutul sau exact de nutrienti depinde foarte mult de conditiile de crestere, de speciile utilizate si de modul in care sunt procesate suplimentele, este clar ca detine o sumedenie de nutrienti benefici organismului uman.

Intr-un studiu din 2010 din revista Plant Food for Human Nutrition, cercetatorii din Japonia au concluzionat ca alga Chlorella poate fi considerata o buna sursa de fier si o alternativa demna de luat in calcul atunci cand exista o carenta de fier.

Acizii grasi si mineralele din Chlorella, cum ar fi potasiul imbunatatesc functiile sistemului circulator si implicit devine un bun protector al inimii.

Chlorella contine si cativa antioxidanti importanti precum: clorofila, vitamina C, betacarotenul, licopenul, violaxantina si luteina, care lupta impotriva stresului oxidativ produs de radicalii liberi.

In urma studiilor clinice efectuate s-a demonstrat eficienta Chlorella in sustinerea sistemului imunitar, datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale oferite de antioxidantii si nutrientii pe care-i contine.

Unele studii au demonstrat ca Chlorella poate promova o mai buna functie pulmonara, prin cresterea nivelului de oxigen inregistrat la acest nivel.

 

 


Doza recomandata de Chlorella


Chlorella este folosita cel mai adesea de catre adulti in doze zilnice de 3-10 grame administrare oral, timp de maxim 2-3 luni
Calitatea produsul Chlorella poate varia foarte mult in functie de modul in care a fost cultivata, recoltata si procesata. Chlorella uscata poate contine de la 7% pana la 88% proteine, 6% pana la 38% carbohidrati si 7% pana la 75% grasimi sanatoase.
Atentie! Nu trebuie depasita niciodata doza recomandata de producator, care este mentionata in descrierea produsului. Prezentarea sub forma de capsula sau tableta constituie modalitatea cea mai accesibila de utilizat, deoarece doza este controlata si constanta. Daca utilizati o pulbere sau un lichid, utilizati masuratori exacte pentru a evita subdozarea sau supradozajul.
Pulberea de Chlorella poate fi amestecata cu apa, suc, iaurt si smoothie-uri, dar sa stii ca are un miros si o aroma usor de alge marine. Unii oameni considera ca adaugarea acesteia la sosuri de vinegreta, supe miso, cartofi prajiti poate ascunde mirosul si gustul. Gatirea Chlorellei nu ii diminueaza valoarea nutritiva.





Efecte adverse

Chlorella este sigura atunci cand se administreaza pe cale orala si atata timp cat nu se depaseste perioada de 2-3 luni de suplimentare. Cele mai frecvente efecte secundare includ diareea, greata, gazele intestinale, scaunele verzi si crampele stomacale. Chlorella poate face pielea extrem de sensibila la soare. Asadar, este important sa folosesti o protectie solara atunci cand esti in aer liber, si mai ales daca ai pielea deschisa la culoare.

La aplicare pe piele: nu exista suficiente informatii fiabile pentru a stii daca Chlorella este sigura sau care ar putea fi efectele secundare.

Sarcina: Chlorella este probabil sigura atunci cand este administrata pe cale orala, timp de pana la 28 de saptamani, incepand cu al doilea trimestru de sarcina.

Alaptarea: nu exista suficiente informatii fiabile pentru a stii daca Chlorella este sigura de utilizat in timpul alaptarii.

Alergie la mucegai: Chlorella poate provoca o reactie alergica la persoanele care sunt alergice la mucegai.

Sistem imunitar slab (imunodeficienta): Chlorella poate face ca bacteriile „rele” sa strice echilibrul in microbiota intestinala la persoanele care au un sistem imunitar slabit.

Sensibilitatea la iod: Chlorella poate contine iod. Chlorella poate provoca o reactie alergica la persoanele sensibile la iod.




Interactiuni posibile cu alte medicamente

Chlorella contine cantitati mari de vitamina K. Vitamina K este folosita de organism pentru a ajuta la coagularea sangelui. Warfarina este utilizata pentru a incetini coagularea sangelui, asadar Chlorella ar putea reduce efectele warfarinei.

Unele medicamente pot face pielea mai sensibila la lumina soarelui la fel ca si Chlorella de altfel. Iar utilizarea acestor produse impreuna, poate creste riscul de arsuri solare, vezicule sau eruptii cutanate atunci cand pielea este expusa la razele soarelui.

 


Concluzie

Chlorella este un supliment pe baza de alge, bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Este adesea promovata ca o sursa buna de nutrienti esentiali pentru persoanele care nu consuma fructe si legume in cantitati adecvate. Cu toate acestea, multe dintre beneficiile pentru sanatate promovate ale Chlorellei nu sunt sustinute de cercetari amanuntite si pe termen lung.

O dieta alimentara care ofera cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi, cu siguranta iti va oferi vitamine, minerale, fibre si antioxidanti de care ai nevoie. Pulberile verzi si suplimentele pe baza de alge nu trebuie considerate o alternativa la o dieta bogata in fructe si legume.

Suplimentele alimentare nu inlocuiesc un mod de viata sanatos si o dieta echilibrata. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalajul produsului.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de Chlorella. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!

 


 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● The benefits of chlorella-webmd.com
  • ● Benefits of Chlorella-healthline.com
  • ● The benefits of chlorella-verywellhealth.com

 


Data ultimei actualizari: 12-10-2022

Gama noastra de produse cu continut de Chlorella

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.