Oxid de Zinc (ingrediente active)

 
 

 

 



Oxidul de zinc si beneficiile sale asupra pielii




1. Ce este oxidul de zinc
Acest compus anorganic alb si sub forma de pulbere provine din mineralul zincit și există rapoarte istorice inca din perioada 500 i.Hr. care releva faptul ca avea legatura cu uzul medicinal. Se pare, ca in antichitate se folosea in diferite combinatii ca si unguent pentru ochi sau pentru a se trata ranile deschise. Este posibil ca medicii greci să fi creat unguente pe baza de oxid de zinc pentru a ajuta la tratarea problemelor de piele. In zilele noastre, proprietatile oxidului de zinc sunt cunoscute cel mai bine de catre mamici, care ii stiu eficienta in abordarea eruptiilor cutanate la copii si bebelusi. Dar dincolo de aceasta calitate excelenta, oxidul de zinc prezinta si alte beneficii pe care trebuie sa le cunosti. Oxidul de zinc fiind o pulbere (alba, fara parfum, cu granule foarte fine,) solubila doar in substante acide sau bazice dar nu și in apa, il vei intalni doar in combinatia pudrelor de talc, a cosmeticelor si evident de sine statator.




Oxidul de zinc protejeaza pielea si de razele solare mai lungi UVA responsabile de imbatranirea pielii

 
2. Beneficiile oxidului de zinc
Si pentru ca pomeneam mai devreme de beneficii, ei bine are proprietatea de a calma inflamatia si iritatia pielii, ajutand chiar la refacerea mai rapida a epidermei si la evitarea aparitei rosetei pielii. O alta proprietate demn de luat in seama este aceea, ca are actiune antiseptica, adica are capacitatea sa reduca proliferarea bacteriana sau fungica care s-ar putea instala la nivelul pielii din varii motive. In plus pe langa aceste beneficii, formeaza si o bariera de protectie a pielii, reducand astfel gradul de umezeala de la nivelul zonei gradul de umezeala de la nivelul zonei fesiere a bebelusului. Iar la final, mentionam ca asigura si o protectie a pielii impotriva razelor solare si a altor agenti atmosferici. Asadar, nu uita atunci cand te pregatesti de vacanta la mare, sa iei cu tine si un produs care sa contina acest incredibil oxid de zinc. Este considerat unul dintre cele mai bune ingrediente de protecție solara la care se poate avea acces. Este important de stiut ca blocheaza atat razele UVA, cat si UVB care sunt responsabile pentru producerea de arsuri, leziuni ale pielii, dar este si complet fotostabili si rezistent la apa. Cu alte cuvinte, nu se va descompune atunci cand este expus la soare și va rezista la transpiratie si inot pentru o perioada mai lunga de timp. Oxidul de zinc nu doar ca te protejeaza impotriva razelor UV dar te protejeaza si impotriva acelor raze UVA mai lungi, care sunt responsabile atat pentru cancerul de piele, cat si pentru semnele de imbatranire. Aceste raze sunt mereu la panda chiar si in zilele innorate si indiferent de anotimp asa ca este important sa te protejezi de ele in orice moment. 

In fapt, protectia solara nu trebuie realizata doar in perioada de vara, pielea ta trebuie ocrotita aproape tot timpul de razele soarelui. Asadar, ti-am pregatit mai jos o selectie de produse care au inglobate beneficiile oxidului de zinc si care vor avea grija de sanatatea pielii tale. Spor la cumparaturi!

 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● https://www.bareminerals.com/blog/skin-benefits-of-zinc-oxide.html

 


Data ultimei actualizari: 05-05-2022

Produse care contin Oxid de Zinc

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.