Ceai glicostat, 20 plicuri, Fares [5941141001769]
Susţine metabolismul glucidic.
Contribuie la reducerea nivelului de glucoză din sânge.
Susţine funcţiile pancreasului, potenţează secreţia de insulină.
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure este de 1 – 3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Sarcină şi alăptare: În sarcină şi alăptare se pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de o lună.
Cura se poate relua după o pauză de o lună.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Asocieri recomandate: Pentru un efect mai puternic şi rapid ceaiul Glicostat-M95/M96 se poate asocia cu capsule Glicostat-M97.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Evitaţi consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide, bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide).
Urmăriţi ca în dietă să aveţi un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide şi proteine 15%. Consumaţi cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacăze, mure, zmeură, grapefruit, lămâie, avocado), oleaginoase (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (măsline, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, ouă, conform calculului raţiei calorice şi a indexului glicemic al fiecărui aliment.
Se limitează consumul de legume uscate (fasole boabe, mazăre), pâine, lactate, fructe (banane, pepene galben şi verde, piersici, mere, pere, mandarine), legume (cartofi, sfeclă roşie).
Un regim bogat în fibre alimentare (min. 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulină, micşorând glicemia postprandială, încetineşte absorbţia glucidelor, scăzând colesterolul din sânge şi riscurile cardiovasculare. Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovăz, leguminoase, caise, dar şi din unele legume: broccoli, varză, morcovi, napi şi cartofi. Alimentele bogate în fibre trebuie să se încadreze în cantitatea de hidraţi de carbon recomandată de medicul diabetolog.