Ulei de rapita, 250 ml, Elixir

0 (din 0 evaluări)
Evalueaza produsul

Brand: ELIXIR

Tip: Aliment

Vandut de: Bebetei Investments Group SRL

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.

Ulei de rapita, 250 ml, Elixir

Este una din cele mai importante plante oleaginoase, alaturi de soia si palmier. Uleiul de rapita este bogat in proteine (38-42 %), glucide si saruri minerale. Contine acizi grasi care imbunatatesc functionarea creierului si ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Datorita vitaminei E are si proprietati antioxidante si regenerative la nivel celular.
Doua linguri de ulei de rapita pe zi sunt suficiente pentru a acoperi 98% din necesarul zilnic de Omega 3, cu rol esential in regenerarea creierului si inimii.

Ulei de prima presa – Uleiul de rapita Elixir este obtinut din prima presare la rece a semintelor de rapita. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil in bucatarie. Este cunoscut faptul ca uleiul de rapita are cel mai scazut continut de grasimi saturate dintre uleiurile de gatit disponibile – contine mai putin de jumatate dintre grasimile saturate care se gasesc in uleiul de masline si este plin de Omega 3. Gustul subtil de alune il face sa se preteze perfect la dressinguri, peste si diferite sosuri pesto sau poate fi pur si simplu stropit pe paine ca o alternativa gustoasa la unt. De asemenea, este un substitut ideal si sanatos pentru margarina in domeniul patiseriei.

Beneficii pentru sanatate
Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de rapita presat la rece:
Continut scazut de grasimi saturate. Acesta contine acid linoleic (omega-6) si-α-linolenic (omega-3)-acizi grasi esentiali, ceea ce il face ca unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de gatit. Uleiul de rapita contine cantitati importante de antioxidanti, mai ales vitamina E. Vitamina E este un antioxidant solubil in lipide puternic, necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicalii liberi.
Are cel mai inalt punct de ardere, de asemenea fiind o alegere ideala pentru prajit. Poate fi incalzit la o temperatura mai ridicata, acest lucru conducand la reducerea cantitatii de ulei absorbit in alimentele prajite.
Uleiul de rapita este foarte bogat in grasimi nesaturate sanatoase, in special acid alfa-linolenic. ALA este deosebit de important de introdus in dieta, deoarece corpul nu il produce singur. Studiile arata ca prezenta ALA ajuta la protejarea inimii, prin efectele sale asupra tensiunii arteriale, colesterolului si efectelor antiinflamatoare.

Omega 3 si omega 6 - atuurile uleiului de rapita

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece contine un echilibru natural de omega 3, 6 si 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali. Contine 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati. Cei mai importanti dintre acestia sunt acizii Omega 3 si Omega 6, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului.

Datorita prezentei acestor grasimi bune, uleiul de rapita ar trebui inclus cu precadere intr-o dieta vegetariana. Vegetarienii nu mananca produse din carne (bogate in Omega 3) si pot opta pentru includerea uleiului in dieta.
Sa ne asiguram echilibrul nutritional necesar fara suplimente medicamentoase!

Bolile de inima si uleiul de rapita
Contine un nivel ridicat de steroli, de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima.
Uleiul de rapita este bogat in calorii. Cu toate acestea, continutul sau de calorii provine de la grasimi bune. Este deosebit de bogat in acizi mono-grasi nesaturati cum ar fi acidul oleic, care constituie aproximativ 61% din grasimile totale. Acidul oleic ajuta la scaderea LDL sau „colesterolului rau” si cresterea HDL sau „colesterol bun” in sange .

Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este foarte bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene si accidentului vascular. Totodata, potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele care contin cel putin 0,4 grame de steroli din plante per portie pot reduce riscul infarctului si pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.
Sa tinem din frau bolile ininii intr-un mod sanatos si natural!

Proprietati antioxidante si antiinflamatoare ale uleiului de rapita

Bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar, uleiul de rapita ne ajuta sa ne mentinem integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima, cancer si pierderi de memorie.

Datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic (Omega 3), reduce inflamatiile si durerile de articulatii. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiul de rapita ca si adjuvant in tratamentele de recuperare. Beneficiile uleiului de rapita se pot vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.
Doar o lingurita de ulei de rapita contine 15% din necesarul zilnic de vitamina E!

Valoare nutritionala la 100 g de ulei:

Valoare energetica: 899,1 kcal/ 3696,3 kj
Grasimi: 99,90g din care:
- acizi grasi saturati: 6,73g
- acizi grasi mononesaturati: 67,42 g
- acizi grasi polinesaturati:  25,75 g
- Carbohidrati/Proteine totale/Fibra bruta: sub 0,5 g

Prezentare
250 ml
Specificatie Valori
Categorie Uleiuri si oteturi
Brand Elixir
Info produs Eligibil ELITE
Tip produs Aliment
Bebe Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Ultima actualizare a informatiilor de prezentare pentru Ulei de rapita, 250 ml, Elixir a fost efectuata la data de 26-09-2024.  |  Raporteaza Descriere Gresita

Produse similare

Vezi Politica confidentialitate date personale