Ulei de soia, 100 ml, Elixir

0 (din 0 evaluări)
Evalueaza produsul

Brand: ELIXIR

Tip: Aliment

Vandut de: Bebetei Investments Group SRL

Pentru a primi notificări legate de stoc trebuie să fii logat în cont sau să îți creezi un cont aici.

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Bebe Tei

La noi, prețul afișat este valabil atât pentru comenzile online cât și pentru toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Ulei de soia, 100 ml, Elixir

Provine din campiile Asiei de Est fiin una dintre cele 5 plante sacre ale regiunii, celelate fiind meiul, graul, orzul si ciumiza. Ea are puternice proprietati de reducere a colesterolului, datorita acidului arahedonic. Beneficiile ei se extind si la ameliorarea ulcerului gastric si cel duodenal. Vitaminele A si E au efecte antioxidante, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ajuta la imbunatatirea oxigenarii tesuturilor si a metabolismului.

Ulei de prima presa – Uleiul Elixir este obtinut din prima presare a semintelor de soia. Soia este o planta dicotiledonata, anuala apartinand familiei de Fabaceae (Leguminoase). Pentru a inflori si a se dezvolta in conditii optime, soia are nevoie de umiditate si sol bine drenat, plin de nutrienti. Este o cultura pe termen scurt, toata recolta are nevoie de aproximativ 120 de zile de la plantare la recoltare. Semintele de soia galbene sunt special alese pentru presare .

Uleiul de soia are un continut bogat in grasimi polinesaturate. In plus, are un continut redus de grasimi saturate, fara colesterol, ceea ce il face sa fie unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de gatit.

Beneficii pentru sanatate
Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de soia:

Fiind un ulei vegetal, este o sursa buna de steroli vegetali, in special β-sitosterol. Sterolii inhiba competitiv absorbtia colesterolului la nivel intestinal si astfel poate reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% pana la 15%, scazand totodata riscul de boli de inima.
Uleiul de soia este o sursa importanta de de vitamina E. Vitamina E reprezinta o familie de opt componente antioxidante. Ca antioxidant, previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidarii lipidelor (grasimii) si formarea radicalilor liberi. Protejeaza vitaminele solubile in grasimi de distrugerea prin oxidare si ajuta la procesarea vitaminei A in organism.
Este o importanta sursa de vitamin K. Vitamina K are functii extrem de importante in organismul uman. Cea mai cunoscuta este aceea de stimulare a coagularii sangelui, proces de insemnatate vitala pentru vindecarea ranilor. Totodata, face parte dintr-un grup de substante numite menaquinone, care ajuta la formarea oaselor, stimuland incorporarea calciului in tesutul osos.

Beneficii pentru sanatatea oaselor prin aportul de vitamin K

O alimentatie bogata in produse din soia furnizeaza numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv beneficii legate de sistemul osos. Este important sa ne amintim ca soia ofera o suma buna de vitamina K-un nutrient necesar pentru sanatatea oaselor.

In plus, uleiul de soia contine, de asemenea magneziu si bor, care sunt importante in sanatatea oaselor. Totodata, izoflavoni din soia pot inhiba distrugerea oaselor. Izoflavonul, continut de soia este foarte similar cu medicamentul procesat Ipriflavona, care este utilizat in toata Europa si Asia pentru a trata osteoporoza.

Proteinadin soia este o proteina de plante. In studiile largi de dieta, proteinele vegetale au un rezultat mai bun in sprijinul sistemului osos decat proteineleanimale.

Sa ne ajutam oasele sa se dezvolte natural, prin metode naturale!

Beneficii cardiovasculare prin scaderea colesterolului

Efectul boabelor de soia si rolul sau in scaderea colesterolui este recunoscut inca de la mijlocul anilor 90, cand au fost publicate rezultatele a 38 de studii clinice. Rezultatele au demonstrat ca o dieta cu proteinede soia reduce semnificativ nivelul Colesterolului, LDL-ului colesterolului (colesterolul "rau”) si al trigliceridelor.

Cercetatorii Erdman & Potter in 1993 au raportat in Jurnalul American de Nutritie Clinica faptul ca introducerea in meniu a proteinelor de soia si fibrelor au cauzat o scadere de cateva procente a colesterolui. Soia contine fibre solubile, care sunt cunoscute pentru interferenta cu absorbtia si metabolismul colesterolului.

Ca urmare a acestor constatari, in 1999, FDA a autorizat o mentiune de sanatate cu privire la relatia dintre proteineledin soia si boala coronariana (CHD).

Bucurati-va de alimentele din soia, cu siguranta nu dauneaza sanatatii noastre!

Beneficiile soia privind prevenirea cancerului

Zona de prevenire a cancerului este probabil zona cea mai controversata cercetarea in domeniul sanatatii pe soia. Multe studii ofera dovezi care sprijina rolul alimentelor din soia in dieta de prevenire a cancerului.

Dintre toate tipurile de cancer, datele referitoare la soia si cancerul de prostata pare a fi cea mai promitatoare, multe studii sustin rolul sau in prevenirea si posibila tratare a cancerului de prostata.

Genisteina (un fitonutrient isoflavon din soia) este de multe ori un element-cheie studiile de prevenire a cancerului. In unele studii, cantitatea de genisteina necesara pentru a declansa efectele de prevenire a cancerului a fost relativ mare, si mult mai mare decat consumul mediu la adulti. In general aportul alimentar si nutritional face, de asemenea, o diferenta importanta in beneficiile impotriva tuturor bolilor.

In imaginea de ansamblu, vom continua sa credem ca alimentele din soia va poate furniza cu beneficii de sanatate importante, inclusiv beneficiile anti-cancer. Dar noi, de asemenea, credem ca persoanele care doresc sa includa soia intr-un regim alimentar anti-cancer trebuie sa acorde o atentie la forma de soia, cantitatea consumata si istoria de sanatate cu caracter personal.

Sa ne protejam si ajutam organismul sa fie sanatos pe cale naturala!

Valoare nutritionala la 100 g de ulei:

Valoare energetica: 899,2 kcal/ 3696,7 kj
Grasimi: 99,91g din care:
- acizi grasi saturati: 15,51g
- acizi grasi mononesaturati: 25,04 g
- acizi grasi polinesaturati:  59,35 g
Carbohidrati/Proteine totale/Fibra bruta: sub 0,5 g

Prezentare:

100 ml
Specificatie Valori
Categorie Uleiuri si oteturi
Brand Elixir
Info produs Eligibil ELITE
Tip produs Aliment
Bebe Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Ultima actualizare a informatiilor de prezentare pentru Ulei de soia, 100 ml, Elixir a fost efectuata la data de 26-09-2024.  |  Raporteaza Descriere Gresita

Produse similare

Vezi Politica confidentialitate date personale