Activitati pentru calatoriile cu copiii (informatii utile)

Vacanta este un moment mult asteptat pentru noi. De cele mai multe ori il planificam din timp si ne dorim ca perioada petrecuta in vacanta sa fie una cat mai placuta. Atunci cand avem un copil mic, incercam sa ne pregatim si mai mult, pentru ca totul sa mearga cat mai bine.

 

 

 

10 activitati pentru calatoriile cu copiii in masina/tren/avion

 

 

Orice vacanta incepe cu un drum. Lung sau scurt, auzim des intrebarile ,,Cand ajungem?”, ,,Mai avem mult?”, „Am ajuns?”. Calatoriile cu masina, cu avionul sau cu trenul pot parea uneori interminabile.

 

1 Vorbiti mult despre ce urmeaza sa faceti in vacanta, despre cum este la gradinita, despre cum va simtiti. 
Transforma momentele petrecute pe drum in momente unice de conectare. Profita de moment si ia-i un interviu copilului tau.

2 Cucu-bau. Jucati-va cucu-bau cu orice obiect, cu orice jucarie sau doar intre voi.

3 Cantati toate cantecelele pe care le stiti. Puteti sa aveti propriul concert la voi in masina!

4 Descoperiti impreuna cartile senzoriale. Acestea stimuleaza simtul tactil si sunt si foarte distractive!

5 Desenati, colorati, scrieti pe o tabla de scris portabila cu markere si creta. Imaginati-va cum o sa fie locul in care mergeti. Ce vreti sa descoperiti acolo?

6 Creati cu ajutorul plastilinei. Dinozauri, animalute, case, un turn maaaree. Tot ce vreti!

7 Jucati-va cu figurine. Figurine cu animale, cu Peppa Pig, cu dinozauri. Povestiti despre ce fac animalele in padure, despre ce animale putem sa gasim in locul in care mergem, despre ce mananca animalele sau creati povesti alaturi de ele.

8 Carti cu abtibilduri. Lipiti stickere in cartile lui preferate. Lipim, dezlipim, lipim.. Si iar dezlipim?

9 Inventati impreuna povesti. Despre ce? Despre orice vreti sau vedeti pe geam: despre soare, despre luna, despre oameni, despre masini. Lumea este plina de idei. Trebuie numai sa o priviti.

10 Invatati impreuna despre emotii. Ce sunt? Roaga copilul sa mimeze anumite sentimente. Tu trebuie sa le ghicesti. Schimbati rolurile.

 



Si nu uitati: in cazul in care copilul se si plictiseste, acesta nu este un lucru chiar atat de rau. Psihologii au discutat despre latura pozitiva a plictiselii. Odile Chabrillac, specializata printre altele si in terapie psihanalitica, scrie in Petit éloge de l’ennui/ Elogiu plictiselii:

 






A evita plictiseala la copii inseamna a le taia imaginatia. Si, chiar daca e adevarat ca acest sentiment este deopotriva apasator si stimulant, pentru ca ii face sa constientizeze trecerea timpului, ii invata, de asemenea, sa fie creativi pentru a-l "imblanzi" . Plictiseala este timpul care ne permite sa ne conectam cu ceea ce este mai profund in noi, pentru a ne identifica, in cele din urma, cu ceea ce suntem, si nu cu ceea ce facem.


In sectiunea urmatoare, ti-am pregatit o selectie de jocuri si jucarii dedicate copiilor, astfel incat drumul catre vacanta sa fie unul cu activitati antrenante, menite sa scurga timpul usor si sa aduca zambete intregii familii.


 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● Copiisiparinti.ro

 


Data ultimei actualizari: 28-07-2022

Produse indicate pentru Activitati pentru calatoriile cu copiii

Vezi Politica confidentialitate date personale