Baita distractiva (informatii utile)

 
 

 

 



Transforma baita intr-un moment distractiv




1 Importanta baitei

Momentul baitei este un moment care trebuie sa devina ca un ritual in viata copilului mic sau prescolar. Deoarece aceasta rutina a baitei se va perpetua pe tot parcursul vietii si va deveni ca o obisnuita. Este o activitatea esentiala pentru igiena si sanatatea celui mic. Dar este si un moment de relaxare si de facut conexiuni cu familia si mediul exterior.


 
2 De cate ori trebuie sa faca baie un copil intr-o saptamana

Pentru copilul de 3-5 ani baita poate fi realizata in fiecare seara sau de cel putin trei ori pe saptamana. Acum, frecventa spalarilor poate varia in functie de activitatile celui mic, de cat de mult transpira, daca a fost la plaja, la piscina sau daca s-a murdarit si este nevoie de-o imperioasa baita.

Se recomanda imbaierea de seara, deoarece il linisteste si il pregateste pentru etapa de somn. Este si un moment de conexiune parinte-copil si un moment bun de a-si dezvolta simturile. Si ca toate conditiile sa fie intrunite, este musai ca temperatura in baie sa fie de cca. 24-26°C iar temperatura apei de 37-38°C. La aceasta varsta copilul poate face baie direct in cada dar cu un material antiderapant la baza si niciodata singur!


 
3 Cum il convingi pe cel mic sa faca baia daca nu vrea

De multe ori, desi sunt respectate toate cerintele, celui mic nu-i place sa faca baie. Si astfel baia copilului devine un calvar pentru parinti, deoarece cel mic plange din toti rarunchi ca nu vrea la baie. Iar in acest moment este nevoie sa se intervina pentru a se depista ce anume il nemultumeste sau ce temeri are vis-à-vis de momentul imbaierii.

Daca ii este frica de apa, atunci este recomandat pentru inceput sa stea in cada fara apa si sa se joace sau, este indicat sa-i fi alaturi in apa, astfel incat sa se simta protejat. Adu-i in cada jucariile favorite pe care le veti spala impreuna sau cu care copilul se va juca in timp ce va fi spalat. Daca nu-i place senzatia de apa pe fata, in ochi si urechi, atunci ii poti achizitiona o palarie de baie care il va proteja de apa.




Pentru ca baita sa fie cat mai placuta, temperatura apei trebuie sa aiba 37 de grade Celsius

 

4 Cum sa faci baita distractiva

Indiferent de perceptia pe care o are cel mic asupra baitei, un lucru este cert, momentul imbaierii trebuie sa fie asociat de copil cu un moment distractiv, de joaca, de conexiune cu parintii si cu multe experimente care sa-l atraga. Acum ai la indemana o serie de produse pentru baie care mai de care mai interesante. De exemplu, sunt saruri de baie care schimba culoarea apei si pocnesc de zor ca si cum apa ar fi devenit carbogazoasa. Alte produse sunt ca niste mici bombe efervescente care coloreaza apa iar pe masura ce se dezintegreaza dezvaluie parfum si surprize. Acum este momentul sa-i povestesti si despre animalele marine prin intermediul jucariilor si carticelelor pentru apa. Sau de ce nu, sa creezi adevarate povesti in care personajul principal sa fie chiar copilul tau.

Este posibil ca joaca cu spuma de baie sa devina momentul favorit al copilului si daca este asa, atunci ai o gama larga de produse spumante de baie, cu multe parfumuri imbietoare.

Daca ii place mult spuma de baie, atunci ii poti achizitiona jucarii haioase care asta fac, produc spuma! Va fi multa distractie acolo!

Incerca sa integrezi eroii de desene animate, printesele din povesti in cadrul baitei. Sunt o serie de sampoane, geluri de dus al caror recipient este sub forma unui personaj indragit de copii. Asadar nu mai sta pe ganduri si cauta-i favoritul, Spiderman sau printesa Elsa abia asteapta sa-ti vina in ajutor!

Cu siguranta, la un moment dat vei gasi metoda potrivita pentru a transforma momentul baitei intr-unul relaxant si distractiv pentru intreaga familie.

Foarte important: Aceste informatii sunt orientative, si pentru ca fiecare bebelus este diferit, pentru recomandari de specialitate consultati medicul neonatolog sau pediatru.


 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

Alte articole care te-ar putea interesa:
Baita bebelusului,
Eritem fesier, Igiena nasului la bebelus, Leaganul si balansoarul bebelusului, Masajul bebelusului, Patutul bebelusului, Salteluta bebelusului, Sistemul de purtarea bebelusului, Baita distractiva a bebelusului, Incalzitor biberoane, Igiena dintilor la copii, Scaunul auto pentru copil
Sterilizatorul de biberoane

 

 

  • ●https://www.whattoexpect.com/playroom/playtime-tips/big-fun-big-tub.aspx/
  • ●https://www.kidspot.com.au/baby/baby-care/bathing-and-body-care/8-ways-to-make-bathing-baby-fun/news-story/3fc4128ab99c14b83089e67b3f039442/
  • ●https://www.highlights.com/parents/games/10-fun-tub-time-activities-babies-and-toddlers/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse pentru Baita distractiva

Vezi Politica confidentialitate date personale