Intr-o lume in care tendintele in domeniul frumusetii se schimba rapid, exista ingrediente care isi pastreaza locul special in ritualul tau de infrumusetare. Argila caolin poate fi unul dintre aceste secrete atemporale. Folosita de secole, aceasta argila alba s-a dovedit eficienta in purificarea tenului si conferirea unui aspect luminos si sanatos.
Ce este argila Caolin: Beneficii si Efecte Adverse
In articolul de astazi, vei putea descoperi cine este argila Caolin, de unde provine si care sunt beneficiile sale asupra pielii si parului. Asadar, daca esti gata sa descoperi secretele argilei albe, hai sa exploram impreuna!
Ce este argila Caolin
Daca ai folosit vreodata o masca de fata cu argila pentru a-ti curata pielea, este posibil sa fi continut argila caolin. Argila caolin, cunoscuta si sub numele de argila alba sau argila din China, este o argila delicata, usor de modelat ce a fost folosita in China timp de secole pentru a crea produse din portelan. De asemenea, este folosita pe scara larga in produsele de ingrijire a pielii, in paste de dinti si in produsele pentru ingrijirea parului.
Se crede ca mastile pentru fata cu continut de argila caolin au mai multe beneficii, cum ar fi: prevenirea acneei, exfolierea tenului si absorbtia excesului de sebum. Argila caolin este de asemenea, considerata a fi cea mai blanda si mai delicata argila folosita in rutina de ingrijire a pielii.
Tipuri de argila utilizate in masti tratament
Exista mai multe tipuri de masti cu argila, iar fiecare are propriile componente minerale si beneficii pentru piele:
1. Argila Caolin, cunoscuta si sub numele de argila chinezeasca, este un component popular al produselor cosmetice si farmaceutice. Este blanda cu pielea, fiind recomandata pentru pielea sensibila sau pentru cei care doresc sa inceapa cu o optiune de argila mai delicata. Argila caolin este de obicei alba, dar se gaseste si in nuante de galben, rosu si maro. Absoarbe usor uleiul si ofera o usoara exfoliere a pielii. Se crede ca poate lumina pielea, deoarece promoveaza circulatia. Daca ai avut probleme cu acneea usoara, argila caolin ar putea fi utila in absorbtia delicata a excesului de sebum care duce la aparitia cosurilor.
2. Bentonita este o argila care se extinde atunci cand este amestecata cu apa. Aceasta argila ultra-absorbanta este cea mai potrivita pentru cei cu piele foarte grasa, deoarece absoarbe cu usurinta excesul de sebum si bacteriile de pe fata. Se crede, de asemenea, ca strange pielea datorita proprietatilor sale absorbante. Mastile cu argila Bentonita sunt disponibile intr-o varietate de culori, inclusiv alb, galben, rosu, maro si negru. Daca esti nou in utilizarea mastilor pe baza de argila, incearca bentonita pe o mica portiune de piele inainte de a o aplica pe intreaga fata.
3. Argila verde franceza isi obtine culoarea din materia vegetala descompusa, cum ar fi algele sau clorofila. Este cunoscuta pentru proprietatile sale exfoliante si capacitatea de a extrage impuritatile din porii pielii. Se crede, de asemenea, ca imbunatateste circulatia sangelui.
4. Argila Fuller este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai puternice argile absorbante si probabil nu este cea mai buna optiune pentru cei cu piele sensibila. Extrage puternic impuritatile si murdaria din porii feteisi nu ar trebui folosita mai mult de o data pe saptamana. Poate avea, de asemenea, un usor efect de inalbire asupra pielii.
5. Argila Rhassoul este bogata in minerale si are proprietati puternice de absorbtie. Daca ai tendinta de a avea o piele mai grasa, argila Rhassoul poate ajuta la prevenirea si eliminarea punctelor negre.
Cum actioneaza o masca cu argila
Mastile cu argila sunt compuse din minerale care sunt considerate benefice pentru piele. Se crede ca argila se leaga de impuritatile de la nivelul pielii, cum ar fi reziduuri poluante sau de mediu si bacterii. Impuritatile sunt atrase in masca si indepartate odata cu indepartarea acesteia de pe fata. Din acest motiv, mastile cu argila pot oferi pielii tale o curatare profunda, indepartand excesul de sebum pentru a preveni acneea. De asemenea argila caolin poate fi folosita in combinatie cu alte ingrediente active ca o solutie naturala de curatarea fetei, exfoliant al tenului si ca masca pentru fata sau par.
Cum sa aplici si sa indepartezi corect masca cu argila
Inainte de a aplica masca cu argila, spala-ti fata cu un demachiant delicat si tamponeaza pielea uscata. Ia o cantitate mica de produs in mana si aplica un strat subtire pe fata si gat, avand grija sa eviti ochii, narile si gura. Majoritatea tipurilor de masti cu argila ar trebui sa fie pastrate pe fata timp de aproximativ 15 minute sau pana cand sunt complet uscate.
Vei simti probabil cum masca se intareste si se strange. Poate si sa-si schimbe usor culoarea. Apoi, clateste fata cu apa calda sau tamponeaza-o usor cu un prosop umed. Tamponeaza pielea uscata pentru a finaliza.
Beneficii argila Caolin
1. Imbunatatirea tenului
Piele sensibila si uscata
Argila Caolin este destul de blanda si sigura pentru utilizarea pe pielea sensibila. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie folosita daca ai pielea uscata. Pentru tipurile de piele sensibile, este intotdeauna cel mai bine sa faci un test pe gat sau pe interiorul incheieturii mainii pentru a vedea cum reactioneaza pielea inainte de a o aplica pe fata. Mastile cu argila absorb celulele moarte ale pielii, lasandu-te cu un ten mai luminos.
Piele grasa si predispusa la acnee
Desi o masca faciala cu argila Caolin nu este ideala pentru pielea uscata, aceasta poate fi utila pentru cei cu pielea grasa si predispusa la acnee. Argila caolin absoarbe sebumul si previne astuparea porilor. Este folosita pentru a extrage impuritatile si toxinele din pori. Apoi curata pielea de excesul de sebum, impuritati si poluare fara a provoca inrosire sau iritatie.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, argila caolin poate fi utila si in ameliorarea simptomelor acneei. Mineralele din argila caolin pot reduce excesul de sebum, secretiile si contaminantii de pe piele. Acestea functioneaza ca agenti de curatare si revigorare, absorbind umezeala si impuritatile si reducand imperfectiunile.
Un studiu din 2012 a oferit dovezi preliminare ca o masca faciala cu argila vindecatoare si ulei de jojoba poate fi un tratament eficient pentru acneea usoara. (Clay jojoba oil facial mask for lesioned skin and mild acne--results of a prospective, observational pilot study)
2. Alinarea altor afectiuni ale pielii - Exista posibilitatea ca mastile cu argila sa ofere o anumita usurare pentru anumite afectiuni ale pielii. Desi informatiile sunt in mare parte reduse, s-a sugerat ca mastile pe baza de argila ar putea promova circulatia sangelui la nivelul pielii, ceea ce ar promova o regenerarea mai rapida a pielii afectate. Un studiu din 2017 a constatat ca lotiunile cu argila bentonitica ar putea ajuta la prevenirea si gestionarea dermatitei de contact la persoanele cu pielea sensibila.
3. Desi nu sunt multe studii disponibile referitoare la beneficiile anti-age a utilizarii unei masti cu argila Caolin, cu toate acestea, un studiu de laborator din 2012 a testat eficacitatea aplicarii topice a argilei asupra fibrelor de colagen. Studiul a aratat ca argila ar putea creste productia de colagen, ceea ce ar putea explica beneficiile sale. (Effect of topical clay application on the synthesis of collagen in skin: an experimental study)
4. Beneficii pentru par - Mastile cu argila sunt folosite si ca tratamente pentru scalp si parul gras. Se sugereaza ca argila absoarbe excesul de sebum si bacteriile de pe scalp. Mastile de argila pentru par ar trebui evitate daca ai un scalp sensibil sau uscat, deoarece masca ar putea agrava aceste probleme.
Riscuri si Efecte adverse
Nu trateaza cauza afectiunilor pielii - Desi mastile cu argila pot indeparta sebumul si punctele negre, ele nu trateaza acneea. Dermatologul tau ar putea sa te ajute sa dezvolti un regim pentru prevenirea acneei si a altor afectiuni ale pielii. In loc sa tratezi doar simptomele pe cont propriu, discuta cu furnizorul tau de servicii medicale despre abordarea cauzei subiacente.
Ar putea irita pielea sensibila - Fiecare tip de argila difera in compozitia sa minerala si in forta. Este cel mai bine sa incerci intotdeauna o masca noua pe o portiune mica de piele pentru a te asigura ca nu vei avea o reactie inainte de a o aplica pe toata fata. Cei cu piele sensibila s-ar putea sa nu tolereze anumite tipuri de masti pe baza de argila care ar putea cauza inrosire sau iritare. Daca ai pielea sensibila, incepe cu un tip delicat de argila, cum ar fi argila caolin.
Evita complicatiile cu infectiile pielii - Daca suspectezi ca ai o infectie a pielii, cum ar fi celulita, evita sa folosesti o masca de argila. Mineralele ar putea fi iritante pentru piele si chiar ar putea agrava infectia. Consulta-te cu medicul tau de familie sau cu un dermatolog daca ai febra, inrosirea pielii, umflare, caldura sau durere.
Concluzie:
Argila caolin a fost folosita de secole pentru diverse intrebuintari estetice deoarece se considera a fi benefica in deblocarea porilor, prevenirea acneei si promovarea unui ten vizibil mai vitalizat si mai luminos. Desi exista unele cercetari care sugereaza ca argila caolin este benefica pentru piele, sunt necesare mai multe studii. De aceea, daca te gandesti sa introduci in rutina zilnica de ingrijire a fetei argila Caolin, iti recomandam informare si prudenta.
Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de argila Caolin. Cu noi ai Si ce trebuie si ce vrei!
#onestopshop #magazinulfamilieitale
Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!
- ● www.healthline.com/health/beauty-skin-care/caolin-clay-mask-benefits#skin-benefits
- ● pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22585103/
- ● www.verywellhealth.com/clay-mask-5089225