Condimente pentru bebe (informatii utile)

 
 

 

 



Cand se pot introduce condimentele in hrana solida a bebelusului


1. Ce sunt condimentele

Cand preparati acasa mancarea pentru cei mici, puteti experimenta diferite gusturi si texturi, avand posibilitatea, in felul acesta, sa folositi o varietate mare de ingrediente printre care si condimentele. Insa despre condimente si alte secrete care dau gust mancarurilor si le fac mai apetisante pentru cei mici, ne vorbeste Cosmina Nitu, specialista in nutritie:
Condimentul este o componenta de natura vegetala, al carui gust si miros da savoare mancarurilor. Iata de ce, prin adaugarea ierburilor aromatice si a condimentelor in preparatele copiilor, sunt sanse mai mari ca acestia sa manance mai bine mesele solide si, pe masura ce cresc, sa aleaga mancarea cu gust „interesant“/ sanatos si sa nu le fie frica sa incerce gusturi noi. Trebuie sa stii ca aceste condimente pe langa savoarea pe care o confera mancarurilor sunt si bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Asadar, toate condimentele si plantele aromatice ar trebui introduse pe rand, in cantitate mica la inceput, pentru a testa reactiile copilului, dat fiind ca ele pot modifica gustul preparatului.
De exemplu, trebuie testat cat turmeric (curcuma) ii place in supa de linte sau cat marar in tocanita de mazare. Ierburile aromatice si condimentele ofera mancarurilor o multitudine de arome, parfumuri si culori. Cu toate acestea, multi parinti isi fac griji privind adaugarea lor in hrana celor mici. Exista insa o mare diferenta intre condimentele iuti/ picante si cele aromate. Plantele aromatice, impreuna cu o gama larga de ierburi si condimente aromate, sunt perfecte pentru a fi introduse in preparatele pentru copii.

 



2. Cand se introduc condimentele in alimentatia bebelusului

In timpul consilierii, hotaram impreuna cu mamele, ca mare parte din condimente si ierburi aromatice sa fie integrate in mancare inainte de a implini copilul un an.
Pentru ca sarea adaugata ( care de altfel nu este un condiment) ar trebui evitata pana in jurul varstei de 2 ani, adaugand condimente si/sau ierburi aromatice este o modalitate excelenta de a oferi aroma, preparatelor culinare.
 
 


3. Beneficiile condimentelor si plantelor aromatice:

bebelusul se obisnuieste cu o varietate de arome;
cei mici trec mai usor la preparatele consumate de intreaga familie, deoarece va fi fost deja familiarizat cu acele gusturi si, prin urmare, vor fi mai multe sanse sa le accepte;
ofera o serie de beneficii pentru sanatate, motiv pentru care ar trebui sa se regaseasca in meniul celor mici;
aport important de antioxidanţi, vitamine şi minerale;


Condimentele si/sau ierburile aromatice sunt o modalitate excelenta de a oferi aroma, preparatelor culinare, substituind sarea
 
 
4. Ce condimente si ierburi aromatice se pot introduce la inceput in alimentatia bebelusului.

In primul rand iti recomandam sa se inceapa cu cele pentru preparatele dulci, precum
scortisoara de Ceylon, pudra sau extractul de vanilie bio, si continuand cu cele pentru preparatele de la mesele principale:
patrunjel verde, marar, oregano, cimbru, busuioc, menta, usturoi sau turmeric, toate sunt permise si bine primite de catre cei mici.

Folositi condimentele si ierburile aromatice care va plac si voua, parintilor, si pe care le folositi in mod uzual.
 
 
Mai jos ti-am pregatit o selectie de condimente atent alese, pentru a te ajuta in elaborarea celor mai gustoase mancarici pentru pitici. Spor la cumparaturi, si te asteptam sa ne spui ce succes au avut preparatele tale folosind plante aromatice si condimente.
 

 


 

 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● Diversificarea alimentatiei bebelusului, cand putem introduce condimentele in hrana solida-Copiisiparinti.ro

 


Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse din categoria Condimente pentru bebe

Vezi Politica confidentialitate date personale