Ingrijirea pielii bebelusului (informatii utile)

 
 

 

 
 
 

Cum probezi elasticitatea pielii bebelusului si ce produse de ingrijire trebuie sa alegi



1. Detalii despre pielea bebelusului

Gama produselor de ingrijire pentru pielea bebelusului este destul de vasta, asa ca nu e de mirare daca iti va fi greu sa faci anumite alegeri. Insa inainte de a-ti povesti despre ce produse de ingrijire dedicate trebuie sa alegi, mai intai trebuie sa afli cateva detalii esentiale despre pielea bebelusului.

Turgorul pielii: ce indica si in ce situatii poate fi diminuat
Pielea nou nascutului are o textura catifelata si elastica si, la bebelusii normali, nascuti la termen sau care nu au suferit complicatii in stadiul intrauterin, apare „turgorul“, prin turgorul pielii se intelege rezistenta opusa de piele si tesuturile moi odata apasate cu degetele. Cu alte cuvinte, vei avea o senzatie placuta de tesut in stare de tensiune, elastic, care revine repede la starea initiala, atunci cand il atingi (turgorul se determina in special in zona interna a coapselor). Exista cateva situatii cand turgorul este diminuat: nou nascutii prematuri, cei cu diaree grava, distrofici sau din sarcina peste termen.

Descuamarea pielii nou nascutului: cand apare si din ce motiv
Un alt lucru bine de stiut este cum evolueaza pielea bebelusului dupa ce cade stratul de vernix caseosa, un fel de „mazga“, similara unui strat de grasime, prezent in cantitate mai mare ori mai mica (al carui rol a fost, in stadiul intrauterin, de a-l proteja). Trece printr-un proces de uscare, in urma caruia se descuameaza in lamele mai mari sau mai mici. Stratul de vernix caseosa se va duce odata cu fiecare baita.

 

 

Pielea bebelusilor este mai moale, mai catifelata si mai fragila cu pana la 30% comparativ cu cea a adultilor

 

 


2. Produse pentru ingrijirea pielii bebelusului

Exista o multime de produse sigure care pot fi folosite pentru ingrijirea pielii bebelusului. Cu toate astea, este recomandat sa consultati medicul pediatru privind rutina de ingrijire a pielii celui mic, inca de la prima consultatie si, mai ales, daca cel mic prezinta o sensibilitate aparte. Cum fiecare copil este unic, unele ingrediente din produsele de ingrijire s-ar putea sa nu-i priasca, provocandu-i iritatii si alergii. Bebelusul tau are nevoie de produse de ingrijire a pielii: fara coloranti, fara parfum etc.
Daca exista un nou-nascut in familia ta, iata cateva sfaturi inainte de a incepe cumparaturile:

produsele nu trebuie sa contina parfum (pot provoca reactii alergice, eruptii cutanate, probleme de respiratie); daca bebe pare sensibil la produsele cu parfum, optiunea va merge spre lotiuni, geluri, creme, sapunuri care nu contin pe lista ingredientelor cuvantul parfum/ aroma/ miros/ amestec de uleiuri esentiale;

nu ar trebui sa contina parabeni. Acestia sunt o sursa obisnuita de iritatie din produsele de ingrijire a pielii, prin urmare, trebuie evitati in cazul micutilor sensibili; sunt absorbiti usor de piele si expunerea pe termen lung la parabeni poate avea urmari asupra metabolismului si a reglarii hormonilor;

fara ftalatii, formaldehida, propilen glicolul si sulfatii pot avea ca efect, si ei, iritatia pielii; in cazul sulfatilor, de exemplu, pot cauza iritatii temporare.

produsele naturale de ingrijire a pielii pentru bebelusi sunt sigure pentru majoritatea sugarilor. Dar daca ai alergii sau astm in familie, nou-nascutul poate fi, de asemenea, sensibil la plantele botanice si ierburile din unele produse.

eticheta „hipoalergenica” poate induce in eroare. Termenul inseamna ca produsul este mai putin probabil sa provoace o reactie alergica, dar asta nu inseamna neaparat ca produsul este mai bland cu pielea delicata a bebelusului, comparativ cu alte produse.



Oricat de dificila ar parea alegerea produselor de ingrijire a pielii bebelusului, data fiind varietatea lor, ea nu este imposibila. Este important sa intelegi semnificatia ingredientelor folosite.
 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ●Pielea bebelusului cum ii probam elasticitatea si cum alegem produsele de ingrijire-Copiisiparinti.ro
  • ●pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
  • ●What-baby-skin-care-products-do-you-need-your-newborn-www.webmd.com

 


Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse recomandate pentru Ingrijirea pielii bebelusului

Vezi Politica confidentialitate date personale