Keratina vegetala (ingrediente active)In zilele noastre, multi dintre noi se confrunta cu provocari legate de sanatatea si aspectul parului. Fie ca este vorba de expunerea la produse chimice agresive, la factori de mediu daunatori sau la tratamentele termice constante, toate acestea pot lasa parul deteriorat, tern si lipsit de viata.

 

 

Keratina vegetala: beneficii pentru par

 

 

 

Atunci cand parul nu te mai "asculta" si simti ca si-a pierdut vitalitatea si nu se mai aranjeaza asa cum iti doresti tu, trebuie sa stii ca exista solutii pentru a combate aceste probleme si pentru a restabili stralucirea si sanatatea parului. Una dintre aceste solutii este keratina vegetala - o alternativa naturala si blanda la tratamentele cu keratina traditionale.


Ce este Keratina vegetala

Keratina vegetala este un termen utilizat in industria cosmetica pentru a descrie un complex de proteine si aminoacizi obtinut din surse vegetale, precum graul, porumbul, bambusul sau soia.
Aceste proteine vegetale sunt supuse unui proces de hidrolizare - o reactie chimica in care moleculele de apa sunt folosite pentru a descompune legaturile dintre moleculele de proteine, transformandu-le in componente mai mici, numite peptide si aminoacizi.  Acesti aminoacizi si peptide au proprietati si beneficii similare cu keratina naturala, fiind capabili sa patrunda in structura parului, sa repare si sa intareasca fibra de par de la interior.
Desi termenul de "keratina vegetala" este frecvent utilizat, este important de subliniat faptul ca aceasta nu este keratina in sensul traditional al cuvantului. Keratina este o proteina fibroasa specifica, care se gaseste in par, unghii si pielea organismelor animale, inclusiv a omului.
Keratina vegetala este, deci, o alternativa naturala si mai blanda la keratina obtinuta din surse animale, care este adesea utilizata in tratamentele cosmetice pentru par. Este o optiune excelenta pentru cei care cauta produse de ingrijire a parului naturale si etice, oferind totodata beneficii comparabile cu cele ale keratinei animale.


Cum functioneaza Keratina vegetala

Keratina vegetala functioneaza in mod similar cu keratina naturala gasita in parul uman. Ambele sunt forme de proteine, cu un continut bogat in aminoacizi, care joaca un rol esential in sanatatea si structura parului.

Cand aplici produse care contin keratina vegetala pe par, aceasta patrunde in cuticula parului - stratul exterior al firului de par - ajutand la repararea si umplerea golurilor sau a deteriorarilor acestuia. Acest proces ajuta la netezirea cuticulei parului, ceea ce poate reduce frizz-ul, creste stralucirea si face parul mai usor de pieptanat si de gestionat.

In plus, keratina vegetala ajuta la hidratarea parului. Proteinele vegetale pot atrage si retine umiditatea, ceea ce ajuta la prevenirea uscarii si deshidratarii parului.
In concluzie, keratina vegetala functioneaza prin fortificarea si hidratarea parului de la interior spre exterior, imbunatatind astfel textura, stralucirea si sanatatea generala a parului.tipuri de bepanthen,

 


Beneficii Keratina vegetala

Reparare si regenerare

Keratina vegetala contine aminoacizi care penetreaza cuticula parului, repara deteriorarile si fortifica structura parului. Aceasta ajuta la regenerarea parului degradat de factori precum caldura, vopseaua de par sau produsele de styling agresive.

Hidratare profunda
Deoarece este de origine vegetala, keratina are proprietati de hidratare excelenta. Ea ajuta la retinerea umiditatii in firul de par, prevenind uscarea si lasand parul moale si matasos.

Stralucire si moliciune
Keratina vegetala netezeste cuticula parului, reducand astfel asprimea si creand un efect de stralucire. Ea lasa parul mai moale si mai placut la atingere.

Controlul frizz-ului
Keratina vegetala poate ajuta la controlul frizz-ului si la reducerea electrizarii parului, datorita proprietatilor sale de netezire si hidratare.

Prevenirea ruperii
Tratamentele cu keratina vegetala pot ajuta la prevenirea ruperii parului, deoarece fortifica firul de par si imbunatatesc elasticitatea acestuia.

Prin urmare, keratina vegetala este un ingredient de ingrijire a parului extrem de versatil si benefic, care poate aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea si aspectul parului tau.

Keratina vegetala este utilizata in numeroase produse cosmetice, de la sampoane si balsamuri, pana la masti si seruri pentru par. De asemenea, poate fi utilizata ca tratament in saloane, unde este aplicata printr-un proces termic pentru a asigura o penetrare profunda.


Contraindicatii

Deoarece este o optiune naturala, keratina vegetala nu are contraindicatii specifice. Totusi, este important sa iti amintesti ca fiecare persoana poate avea reactii diferite la anumite produse, asa ca este intotdeauna bine sa testati pe o zona mica inainte de a folosi un nou produs pe intreg parul.


Concluzie

Keratina vegetala reprezinta o alternativa naturala excelenta pentru ingrijirea parului. Acesta ofera numeroase beneficii, de la repararea si hidratarea parului, la imbunatatirea stralucirii si a sanatatii generale a parului. Nu uita sa testezi intotdeauna produsele noi inainte de a le folosi pe tot parul, pentru a te asigura ca este potrivit pentru tine.

Descopera gama noastra de produse cu continut de Keratina vegetala.  Cu noi ai Si ce trebuie, Si ce vrei!
 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● www.://my.clevelandclinic.org
  • ● www.personalcaremagazine.com
  • ● www.us.typology.com/library/all-about-vegetable-keratin-benefits-for-the-skin
  •  

Data ultimei actualizari: 06-07-2023

gama noastra de produse cu Keratina vegetala

Vezi Politica confidentialitate date personale