Mersul de-a busilea in siguranta (informatii utile)

 
 

 

 
 


Masuri de siguranta atunci cand bebe incepe sa mearga de-a busilea
 
 
 



1. Mersul de-a busilea

Cand bebe incepe sa se deplaseze, se schimba totul. Este nevoie sa fie supravegheat non-stop, pentru a-l feri de accidentele nedorite. Dar, cu cateva masuri de precautie, multe dintre ele pot fi evitate. Vrea sa se bage peste tot si sa exploreze fiecare coltisor din casa. Este firesc, deplasarea dintr-un punct in altul ii permite sa exploreze lumea din jur. Mersul de-a busilea este poarta de intrare catre una dintre etapele cele mai interesante din viata lui de bebelus. Insa mersul de-a busilea poate lua timp pentru a putea fi dezvoltat, pentru ca presupune o miscare coordonata (maini-picioare). Mersul de-a busilea este bine de stiut ca implica musculatura intregului corp si invata creierul cum sa il coordoneze pentru realizarea acestei miscari. Aceste miscari determina la nivelul creierului comunicarea dintre cele doua emisfere cerebrale. In acest fel, copilul va invata sa aprecieze distante si cum sa se orienteze in cazul intalnirii unui obstacol. De asemenea il antreneaza si ii imbunatateste reflexul de aparare (proptirea in manute atunci cand cade in fata).
Unii bebelusi duc la capat procesul pana in jurul varstei de 8 luni, altii la un an sau chiar peste aceasta varsta. Exista si cazuri cand se sare peste mersul de-a busilea si se trece direct la mersul in picioare (cu sprijin pe obiectele din preajma, marginea patutului, dulapuri, scaune, mobila).

 

Mersul de-a busilea fortifica coloana vertebrala, permite descoperirea gravitatiei si ajuta la consolidarea echilibrului

 

 


 
2. Masuri de siguranta pentru protejarea bebelusului

Oricum ar fi, experienta este traita intens si de catre parinti – din acest moment este nevoie ca bebe sa fie supravegheat atent pentru a fi cat mai ferit de accidentele domestice.

Prin urmare, va fi util sa:
protejezi usile incaperilor unde nu va doriti ca bebe sa intre si, de asemenea, montati porti de siguranta in capatul scarilor (sus si jos), in cazul in care locuiti la casa;
acoperi prizele si in general spatiile mici in care si-ar putea baga degetele;
eliberezi de obiecte mici suprafata in care se deplaseaza (le puteti depozita temporar intr-o cutie), pentru a nu fi tentat sa le duca la gura sau care i-ar putea ingreuna deplasarea;
depozitezi recipientele cu produse de curatat intr-un loc ferit (baia, dulapurile si sertarele reprezinta puncte de atractie pentru multi bebelusi).
 

 
Concluzie:
Cum nu exista o regula clara, care sa iti spuna ca toti bebelusii sunt la fel, este bine stiut faptul ca unii copii sunt mai dinamici iar altii mai putin energici. Indiferent din ce categorie face parte puiutul tau este important sa nu-l scapi din ochi, din clipa in care devine capabil sa se deplaseze singur.

Iar mai jos ti-am pregatit o selectie de produse care sa te ajute sa-l protejezi pe cel mic de eventualele accidente ce pot surveni in momentele lui de explorare.

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● Bebe incepe sa mearga de a busilea, masuri de precautie- Copiisiparinti.ro

 


Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse recomandate pentru Mersul de-a busilea in siguranta

Adauga in lista de produse favorite

Acest produs face parte din campania Elite si beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT* la Pachetomat

*vezi detalii
Aparatori cu gel pentru colturi, 4 bucati, Safety

Aparatori cu gel pentru colturi, 4 bucati, Safety

SAFETY
36,00 LEI

Vezi Politica confidentialitate date personale