Pompa de san (informatii utile)

 
 

 

 
 



Cum alegi pompa de san potrivita pentru tine
 
 


 

1. Pompa de san manuala vs. pompa de san electrica

Sunt cazuri in care alaptarea este ingreunata sau deficitara ori situatii cand mama este nevoita sa plece de langa bebe si, prin urmare, nu-l poti alapta.

Insa pompele de san pot fi o solutie. Dar care sunt criteriile dupa care poti alege pompa de san potrivita pentru tine. Este important sa cunosti, inainte de achizitionarea unei pompe de san, cat mai multe detalii, de la diferentele dintre cele manuale si cele electrice, pana la felul in care iti masori corect mamelonul pentru a alege cupa de san potrivita.
Principala deosebire dintre o pompa de san manuala si o pompa de san electrica consta in faptul ca pompa manuala necesita apasarea si eliberarea unui maner pentru a extrage laptele matern, in timp ce pompa electrica este prevazuta cu un motoras pentru a aspira laptele matern.
O alta deosebire este ca cea electrica stimuleaza lactatia si o mentine la un nivel constant, prin suctiune, lucru care nu se intampla intotdeauna in cazul pompei manuale. Apoi, folosirea unei pompe ia mai mult timp, in vreme ce pompa electrica te ajuta sa extragi laptele cand dintr-un san, cand dintr-un altul – daca ne referim la pompa electrica simpla – sau in acelasi timp din ambii sani – daca ne referim la pompa electrica dubla. Din experienta mai multor mamici, se pare ca pompele manuale functioneaza mai lent, sanii nu se golesc complet, aspect care atrage pe termen lung, scaderea cantitatii de lapte. In general sunt
recomandate pompele electrice, datorita avantajelor incontestabile pe care le ofera in exploatare, la care se adauga si faptul ca ajuta la cresterea prolactinei prin pompare, simultan, in ambii sani (cazul pompei electrice duble). Prolactina este un hormon cu rol principal in declansarea si sustinerea productiei de lapte matern. Sunt ideale pompele electrice duble de tip Hospital Grade, care pot fi folosite si in maternitati, si acasa, pentru utilizarea frecventa.

 



2. Cat este de dureros sa extragi laptele matern cu pompa de san
Atunci cand cupa de san este potrivita pentru sanul mamicii, nu este dureros sa extragi laptele matern cu pompa. Un alt detaliu important, care contribuie la confortul mamicii, este sa masori corect mamelonul, pentru ca, in functie de cati milimetri are, cupa de san va trebui sa fie automat un pic mai mare. De exemplu: daca mamelonul are 17 mm, cupa aleasa trebuie sa fie de 20 mm.
 
 


3. Cum se masoara corect mamelonul
Atunci cand cupa de san este mica, exista riscul ca sfarcul sa se inroseasca. Disconfortul poate aparea si cand cupa de san este mare si areola intra cu tot cu mamelon in ea. O cupa potrivita pentru san presupune ca mamelonul sa fie liber, nu trebuie sa stranga sfarcul, sa existe un disconfort.
In general, la pompele de san, cupele vin standard, potrivite pentru toate tipurile de mamelon, fie mic, fie mare. Insa cum iti dai seama care este dimensiunea potrivita pentru tine?
Destul de simplu! Te inarmezi cu un centimetru si incepi sa masori de la areola spre varful sfarcului. Si, in functie de cati milimetri sunt de la areola spre varful sfarcului, mai adaugi 2-3 milimetri in plus pentru a alege cupa potrivita. Ca idee, cupele de la pompele de san pornesc de la 16 mm, 20 mm, 24 mm, 28 mm si 32 mm.
;


Pompa electrica de san poate ajuta la cresterea prolactinei, hormonul cu rol in declansarea si sustinerea productiei de lapte matern
 
 
4. Anumite kituri de pompe pentru san includ si pungi pentru depozitarea laptelui matern

Un asemenea kit poate include: cupe de san, biberoane, unde se poate extrage laptele, iar la unele dintre ele exista si varianta de a da tetina la o parte si a pune intr-un capac pentru a le putea depozita in congelator.
De obicei, pentru depozitarea laptelui matern dupa muls, sunt niste recipiente care se vand separat, ori pungute pe care se scrie ziua – prevazute cu un fermoar pentru sigilare, pentru a putea fi pastrate in siguranta, la congelator, intre 3 si 6 luni.
Kiturile cu pompe de san in cutie au biberoane si recipiente cu tot cu tetina – astfel ca, dupa ce am muls laptele, adaugam tetina si hranim bebelusul.

 
 


Mai jos ti-am pregatit o selectie de pompe de san, astfel incat alegerea sa fie una cat mai usoara. Pentru alegeri potrivite, griji mai putine si mai mult timp alaturi de bebelusul tau!
 

 


 

 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ● Tot ce trebuie sa stii despre pompele de san-Copiisiparinti.ro

 


Data ultimei actualizari: 02-10-2023

Produse din categoria Pompa de san

Adauga in lista de produse favorite

Acest produs face parte din campania Elite si beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT* la Pachetomat

*vezi detalii
Pompa de san electrica duala 9 Plus, Spectra

Pompa de san electrica duala 9 Plus, Spectra

SPECTRA
715,00 LEI
Adauga in lista de produse favorite

Acest produs face parte din campania Elite si beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT* la Pachetomat

*vezi detalii
Pompa de san manuala Handy Plus, SP360P, Spectra

Pompa de san manuala Handy Plus, SP360P, Spectra

SPECTRA
111,00 LEI
Adauga in lista de produse favorite

Acest produs face parte din campania Elite si beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT* la Pachetomat

*vezi detalii
Pompa de san manuala, Lansinoh

Pompa de san manuala, Lansinoh

LANSINOH
186,50 LEI

Vezi Politica confidentialitate date personale