Protectie anti-insecte pentru copii (informatii utile)

 
 

 

 
 



Masuri de protectie anti-insecte pentru bebelusi si copii mici
 
 


 

1. Masuri generale de protectie anti-insecte

Vara cu totii suntem mai expusi la intepaturile de insecte, insa cand vine vorba de bebelusi si copii mici, ai face orice sa-i stii cat mai in siguranta. Sa-l izolezi complet in casa nu este neaparat solutia cea mai sigura si cea mai buna, pentru a-l proteja de insecte. Cel mic are nevoie de aer, de lumina, de soare, iar tot ce poti face este sa iei in considerare (si sa urmezi) cateva masuri de preventie:

culorile deschise ar tine la distanta insectele, prin urmare, alege hainute deschise la culoare (insa nu in culori vii) in care sa il imbraci pe bebe;
este bine ca imbracamintea sa acopere mainile si picioarele (in special in cazul in care va aflati intr-o zona cu vegetatie bogata), iar sosetele trase peste pantalonasi;
plasele anti-insecte pentru carucioare sunt o solutie foarte buna pentru a tine insectele departe de bebelusi (la fel de bune sunt si plasele antiinsecte pentru geamurile de la camera lui);
se evita produsele de igiena tegumentara parfumate (pentru a nu atrage insectele);
fie ca sunt lichide sau spray, produsele impotriva insectelor se aplica pe partea descoperita a corpului (cat despre haine, folositi produse create special pentru tesaturi, nu aceleasi pe care le aplicati pe corp); spray-urile se aplica numai intr-un mediu deschis si cat mai aproape de pielea copilului pentru a se evita inhalarea vaporilor de produs repelent;
bratarile anti-insecte se pun pe picior la bebelusi (au tendinta de a duce manuta la gura mai des) iar pentru copii mai maricei si la manuta.

 


2. Ce produse repelente poti folosi pentru bebe pentru a tine insectele la distanta

Lavanda, citronella, menta sau rozmarinul, sunt doar cateva dintre plantele cu efect repelent pentru insecte. Extractele din aceste plante sunt 100% naturale si au capacitatea de a fi respingatoare impotriva insectelor mici si evident o alternativa buna la substantele chimice. Asadar, pe piata vei gasi o serie de produse repelente care au in compozitia lor extracte naturale din plante. Este important ca inainte de a folosi asemenea produse repelente pe pielea celui mic, sa-i faci un mic test ca nu cumva sa fie alergic la vreunul din ingredientele continute.
 
 

3. Ce este de facut in caz de muscatura de capusa

Nu este ceva neobisnuit sa vezi capuse la nivelul firului de iarba in timp ce te plimbi prin padure sau parc. Aceste mici insecte, care se hranesc cu sange si prefera temperatura corporala, se prind foarte usor de piele, mai ales de cea a bebelusilor care este mult mai subtire si mai moale decat cea a adultilor. Capuselor le place sa se instaleze in zone unde pielea este deosebit de subtire si care de regula se intalneste in zona: gatului, axilelor, picioarelor sau in spatele urechilor. Muscatura nu provoaca durere, dar intepatura provoaca mancarime in orele care urmeaza. Este necesar sa-ti faci timp intotdeauna pentru a-l examina pe cel mic imediat ce v-ati intors din parc.

Cum indepartezi capusa de la nivelul pielii
Pentru inceput este necesar sa te speli pe maini temeinic cu apa si sapun iar apoi cu ajutorul unui dispozitiv special creat pentru eliminarea capuselor, s-o indepartezi de la nivelul pielii. Ulterior zona trebuie dezinfectata cu alcool. De retinut! In timpul manevrei de eliminare a capusei, trebuie evitata pe cat posibil strivirea corpului capusei, deoarece facand acest lucru, agentii patogeni precum cei ai boreliozei (boala Lyme) şi arbovirusurilor (virusul FSME – Meningoencefalita) pot fi eliberati la nivelul leziunii produse. Acesta este şi motivul pentru care capusele nu trebuie stropite cu ulei, vaselina, etc, cat timp se afla la nivelul pielii, intrucât acestea conduc la distrugerea corpului lor si implicit permit eliberarea agentilor patogeni la nivelul muscaturii.

Pentru majoritatea cazurilor in care depistezi o capusa pe piele, iti recomandam sa iei legatura cu medicul de familie pentru cele mai bune sfaturi intr-o astfel de situatie.
 
 
 
 
Mai jos ti-am pregatit o selectie de produse cu rol de protectie anti-insecte, astfel incat cel mic sa fie cat mai bine protejat. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!
 

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ●Cum il tii departe pe bebe de insecte-Copiisiparinti.ro
  • ●How to protect baby from insects-www.littleguestcollection.com

Data ultimei actualizari: 13-07-2022

Produse din categoria Protectie anti-insecte pentru copii

Vezi Politica confidentialitate date personale