Acai (ingrediente active)

Palmierul Acai, originar din America Centrala si de Sud, produce un fruct violet-intens, ce mult timp a constituit o sursa importanta de hrana pentru popoarele indigene din regiunea Amazonului. 

 

 

 

 Fructele de Acai - Beneficii si Contraindicatii

 

 

 

 

Fructele de Acai au aproximativ 1 pana la 2 cm in diametru si au o culoare violet-intens, culoare sustinuta de pigmentul antocianic. Interesant la aceste fructe de Acai este faptul ca samanta reprezinta aproximativ 80% din intregul fruct. Iar gustul fructelor de Acai a fost descris ca un amestec de ciocolata si fructe de padure, cu un usor gust metalic la final. 

Fructele de Acai contin antioxidanti despre care se crede ca protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Se crede despre fructele de Acai ca au un continut mai mare de antioxidanti decat merisorul, zmeura, murele, capsunile sau afinele.
 


Ce contin fructele de Acai

Conform bazei de date USDA (United States Department of Agriculture), fructele de Acai pot contine carbohidrati, fibre alimentare, grasimi sanatoase si proteine si pot fi bogate in vitamine si minerale. Ca si vitamine contin, vitamina A, vitamina E si vitamina C iar ca minerale, fructele de Acai contin calciu, fier, potasiu si sodiu.


Beneficiile fructelor de Acai
Antocianina este un pigment natural abundent in fructele de Acai, care poate contribui la reducerea stresului oxidativ, promovand in special sanatatea creierului. 

Fructele de Acai au un profil nutritional unic pentru un fruct de palmier, deoarece sunt bogate in grasimi si sarace in zahar.  
Calorii: 70 kcal,  Grasime: 5 grame,  Grasimi saturate: 1,5 grame, Carbohidrati: 4 grame, Zahar: 2 grame, Fibre 2 grame, Vitamina A: 15% din DZR, Calciu: 2% din DZR

Studiile efectuate au sugerat ca fructele de Acai ar putea contribui la reglarea nivelului de colesterol.

Datorita antioxidantilor pe care-i contine, uleiul obtinut din fructele de Acai poate fi folosit pentru a hidrata, calma iritatia si roseata pielii. De asemenea, daca fructele de Acai sunt ingerate, acestea pot conferi pielii o stralucire revitalizanta si catifelata.

 


Utilizari ale fructelor de Acai:

Exista o gama larga de produse cosmetice care contin ulei din fructe de Acai, tocmai datorita proprietatilor sale antioxidante pe care le ofera pielii. Extractul din fructe de Acai bogat în polifenoli lupta împotriva radicalilor liberi si protejeaza pielea impotriva daunelor produse de factorii poluanti din mediul inconjurator.

De asemenea, fructele de Acai pot fi utilizate pe o scara larga in sucuri, suplimente alimentare, pulberi, in salate, ca sursa importanta de nutrienti, fibre si minerale.


 Contraindicatii extract de Acai: 

Desi este clar ca un consum moderat de fructe de Acai poate contribui la sanatatea generala a organismului uman, exista si riscuri inerente in consumul oricarui aliment nou introdus intr-o dieta alimentara si de care trebuie sa se tine cont.

Daca aveti alergii la polen sau la alte fructe, fiti foarte atenti inainte de a adauga fructe de Acai in dieta alimenatara. 

Fructul si sucul de Acai contine zaharuri si calorii, care pot fi daunatoare incercarilor de slabire si pot fi, de asemenea, neindicate persoanelor diabetice daca sunt consumate in cantitati mai mari. 


Concluzie

Datorita continutului ridicat de antioxidanti, fructele de Acai au multe beneficii potentiale pentru sanatate. Sunt inzestrate cu compusi vegetali deosebit de valorosi care actioneaza ca antioxidanti si care ar putea contribui la sanatatea creierului, inimii si a intregii stari de sanatate.


Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de Acai. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!


 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● www.nccih.nih.gov/health/acai
  • ● www.healthline.com/nutrition/benefits-of-acai-berries
  • ● www.medicalnewstoday.com/articles/305576#risks
  •  

 


Data ultimei actualizari: 19-04-2023

Gama noastra de produse cu continut de Acai

Vezi Politica confidentialitate date personale