Ulei de lavanda cosmetic (ingrediente active)

Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai populare si versatile uleiuri esentiale utilizate in aromoterapie. Distilat din planta Lavandula angustifolia, uleiul promoveaza relaxarea si se crede ca intervine in probleme legate de  tulburari emotionale, somn, infectii fungice, alergii si eczeme.

 

 

Ulei de Lavanda - beneficii cosmetice

 Acest ulei de Lavanda este foarte apreciat pentru beneficiile pe care le aduce pielii si de aceea este folosit in mod obisnuit in parfumuri, sampoane, uleiuri pentru masaj, masti faciale deoarece contribuie prin proprietatile sale la purificarea si relaxarea pielii. 


Ce este uleiul de Lavanda

Uleiul de lavanda este un produs obtinut prin distilarea la abur a florilor de lavanda dupa procesul de uscare. Calitatea uleiului este evaluată prin compozitia chimica a acestuia si prin opinia organoleptica a aromatizantilor. Uleiul de lavanda are o structură chimica complexa care cuprinde cel putin 150 de principii active.
Analiza fitochimica arata ca uleiurile esentiale de lavanda contin ca si componente principale linalol, acetat de linalil, geraniol,  8-cineol-ocimen, beta-cariofilena terpinen-4-ol si camfor. Mecanismul de actiune al diferitelor sale proprietati se bazeaza pe aceasta structura chimica.


Beneficii Ulei de Lavanda

Uleiul de lavanda poate aduce pielii numeroase beneficii. Asadar, are capacitatea de a reduce acneea, de a ajuta la uniformizarea nuantei tenului si de a reduce ridurile. Poate fi folosit chiar si pentru a imbunatati aspectul parului. Dar hai mai bine sa-i descoperi toate proprietatile benefice pe care le ofera pielii:

Pentru acnee
Uleiul de lavanda functioneaza ca un bactericid, iar acest lucru poate preveni si vindeca eruptiile de acnee. Desfunda porii si reduce inflamatia atunci cand este aplicat pe piele. Pentru a folosi uleiul de lavanda pentru acnee, acesta se dilueaza cu ulei de cocos sau alt ulei purtator si ulterior se poate aplica pe piele proaspat curatata.

Calmeaza eczemele si pielea uscata
Eczema poate aparea oriunde pe corp. Iar lavanda datorita proprietatilor sale antifungice are capacitatea de a reduce inflamatia si de a preveni aparitia eczemelor.

Uniformizeaza nuanta pielii
Uleiul de lavanda ajuta la atenuarea petelor hiperpigmentare si a rosetii. Asadar ajuta la uniformizarea nuantei tenului.

Poate estompa ridurile fetei
Radicalii liberi sunt partial responsabili pentru liniile fine si ridurile de pe fata. Uleiul de lavanda este plin de antioxidanti, si astfel poate interveni in acest sens. Pentru a folosi uleiul de lavanda pentru riduri, este necesar sa folosesti cateva picaturi de ulei esential impreuna cu ulei de cocos.

Proprietati antiinflamatoare
Inflamatia pielii poate fi ameliorata cu ajutorul uleiului de lavanda. Efectul calmant ale uleiului ajuta la reducerea inflamatiei, in timp ce beta-cariofilena din ulei actioneaza si ca un antiinflamator natural.

Functie repelenta
Uleiul de lavanda are o functie dubla pentru muscaturile de insecte. Actioneaza ca un repelent pentru acestea si poate ameliora pruritul care se declanseaza in urma muscaturii insectelor, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene.


Cum se utilizeaza acest ulei de lavanda

Uleiul de lavanda asa cum aminteam mai devreme este extrem de versatil si poate fi folosit intr-o multitudine de moduri cu beneficii multiple pentru piele. Uleiul de lavanda poate fi, de asemenea folosit pentru uz intern sau pentru aromoterapie.
Desi uleiul de lavanda este relativ sigur, poate provoca disconfort pentru unele persoane provocand reactii alergice cutanate. Este indicat a nu se mai utiliza in cazul in care apar efecte secundare negative.

Este de evitat utilizarea uleiurilor esentiale in primul trimestru de sarcina, deoarece acestea pot expune fatul la substante toxice. Ulterior se poate utiliza uleiul de lavanda doar in aromoterapie.


Concluzie:

Uleiul de lavanda are multe beneficii pentru piele. Poate reduce in mod natural inflamatia, diminueaza durerea si curata suprafata pielii. Puteti folosi ulei de lavanda pe fata, picioare si maini. Insa in cazul in care aveti reactii adverse in urma utilizarii uleiului, cum ar fi o eruptie cutanata, opriti utilizarea si discutati cu un medic.

Mai jos ti-am pregatit gama noastra de produse cu continut de Ulei de Lavanda. Pentru alegeri potrivite si griji mai putine!

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!

 

  • ● medicalnewstoday.com/articles/lavender-oil-for-skin#safety
  • ● ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9357533/
  • ● healthline.com/health/lavender-oil-for-skin#takeaway
  •  

 


Data ultimei actualizari: 28-04-2023

Gama noastra de produse cu continut de Ulei de lavanda cosmetic

Vezi Politica confidentialitate date personale