Unt de shea (ingrediente active)

 

Untul de shea si beneficiile sale

 

Ce este untul de shea

Acest unt este de fapt o grasime extrasa din nucile de shea produse de arborele de Karite (Vitellaria paradoxa). Este o minune a naturii si in acelasi timp un produs sacru pentru popoarele africane, care de secole se folosesc de atributele acestui unt, atat pentru sustinerea frumuseteii cat si pentru sanatate. Calitatea acestui unt de shea depinde foarte mult de modul de obtinere, de aceea cel brut, nerafinat sau cel presat la rece inglobeaza cele mai multe proprietati terapeutice comparativ cu cel rafinat.

Proprietatile untului de shea

Acest produs natural este unul complex din punct de vedere nutritiv, deoarece este bogat in grasimi (acid oleic, acid stearic, acid linoleic, acid palmitic, acid linolenic, acid arahidic, acid cinnamic), vitamin E, vitamina A, catechine, fitosteroli etc.

Cea mai cunoscuta proprietate a acestui unt este cea de hidratare, beneficiu implementat de multitudinea de acizi grasi pe care-i contine. Reface rapid bariera lipidica a pielii si o ajuta in a se hidrata cat mai rapid. Datorita acestei calitati este si un excelent balsam pentru buze, reparandu-le cu usurinta de uscaciune!

Datorita calitatilor antiinflamatorii, untul de shea (Butyrospermum parkii) amelioreaza inflamatiile pielii precum: eczema, eruptia cutanata, dermatita, arsurile si psoriazisul. Are capacitatea de a calma durerea si pruritul cauzate de leziunile pielii.

Iata de ce untul de shea brut poate fi aliatul mamelor in lupta cu eczemele si eruptiile cutanate generate de scutec. Este un produs natural, sigur, ce hidrateaza rapid pielea sensibila si fina a bebelusului. Si parul este ajutat foarte mult de beneficiile acestui produs, in sensul ca un parul deteriorat de vopsea sau de soare este bine hidratat, revitalizat si capata stralucire naturala.

Untul de shea poate fi gasit in componenta multor creme, lotiuni, masti pentru fata /par dar si de sine statator.

Indiferent de forma de aplicare pe care o alegi este important sa cunosti beneficiile acestui produs natural si sa te bucuri de existenta acestei minuni a naturii.

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ●https://www.healthline.com/health/shea-butter-for-face/
  • ●https://www.healthshots.com/beauty/skin-care/5-benefits-of-shea-butter-why-it-can-be-magical-for-the-skin/
  • ●https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1512/shea-butter/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Unt de shea

Vezi Politica confidentialitate date personale