Ambalaje Sustenabile

Industria cosmetică și rolul ambalajelor Refill

Preocupările legate de impactul plasticului asupra mediului sunt în continuă creștere, iar industria cosmetică joacă un rol semnificativ în această problemă, având în vedere prevalența plasticului în ambalajele produselor. O soluție propusă pentru minimizarea acestui impact este adoptarea sistemelor de refill pentru ambalaje.

Industria cosmetică, cunoscută pentru utilizarea intensivă a plasticului și a materialelor greu reciclabile, are un impact considerabil asupra mediului. Integrarea practicilor sustenabile de ambalare, precum sistemele de refill, oferă o oportunitate pentru aceste companii de a diminua efectele negative (www.nationalgeographic.com).

Impactul plasticului se manifestă prin contaminarea apei, degradarea solurilor și poluarea aerului, afectând viața sălbatică și ecosistemele, și contribuind la schimbările climatice. Producția și eliminarea plasticului sunt surse importante de emisii de gaze cu efect de seră și consum înalt de energie (scaleclimateaction.org).

Beneficiile utilizării ambalajelor de tip Refill

Adoptarea refill-urilor reduce necesarul de plastic nou pentru ambalaje și promovează reutilizarea recipientelor, scăzând astfel volumul deșeurilor de plastic generate. Cu toate acestea, pentru efecte mai profunde și durabile, sunt esențiale modificări sistemice și inovații în designul materialelor plastice și în strategiile de gestionare a deșeurilor. Marile branduri cosmetice au început să implementeze soluții de ambalare de tip refill nu doar pentru a minimiza deșeurile de ambalaje, ci și pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon asociate producției lor.

La Magazinul Bebetei, găsești opțiuni de refill (rezerve) care te vor ajută să contribui activ la reducerea deșeurilor. Prin alegeri inteligente, împreună putem beneficia de un viitor mai verde. Adoptarea ambalajelor refill (rezervă) în industria cosmetică și a produselor de curățenie este văzută ca o evoluție esențială pentru eliminarea plasticului de unică folosință, larg răspândit în acest sector. 

În urma cercetarilor de piață s-a anticipat că piața globală a produselor de frumusețe, care include produse refill, este așteptată să atingă o valoare de aproximativ 4.2 miliarde USD până la sfârșitul anului 2032, arătând o creștere a  Ratei Anuale Compusă de Creștere de 5.8% din 2022 până în 2032. (www.beautypackaging.com)

#șicetrebuieșicevrei - Alege inteligent, optează responsabil, cu Bebe Tei promovezi sustenabilitatea!


Promoțiile afisate pe site pot diferi de cele din magazinele fizice. Informații despre campaniile din magazine pot fi obținute sunând la numerele de telefon afișate în dreptul fiecărei locații.

PRODUSE PARTICIPANTE

Vezi Politica confidentialitate date personale