Cu siguranta, fructele uscate sunt un aliment versatil si delicios, care a calatorit prin istorie si culturi diferite pentru a ajunge in casele noastre astazi. Aceste minunate delicatese au fost apreciate de-a lungul timpului pentru gustul lor dulce si beneficiile nutritive. Fructele uscate au o istorie indelungata, fiind folosite cu mai bine de o mie de ani in urma de culturile persane si arabe, care savurau caisele uscate ca o sursa de vitamine si minerale disponibile pe tot parcursul anului. In timpul secolului al XIX-lea, in America de Nord, ciresele si merisoarele uscate erau adaugate la pemmican, un aliment traditional, pentru a sustine calatorii lungi si aventuri in salbaticie....
vezi articolul
Trebuie sa stii ca pot aparea arsuri solare si in zilele cu nebulozitate ridicata, intrucat 85% din razele U.V. trec dincolo de perdeaua de nori. ...
vezi articolul
Un studiu de laborator a aratat ca laptele de magarita poate stimula eliberarea de citokine, proteine care activeaza sistemul imunitar . Aceeasi cercetare a constatat ca laptele de magarita determina celulele sa produca oxid nitric, un compus care ajuta la dilatarea vaselor de sange...
vezi articolul
Prin adaugarea ierburilor aromatice si a condimentelor in preparatele copiilor, sunt sanse ca acestia sa manance mai bine mesele solide si, pe masura ce cresc, sa aleaga mancarea cu gust „interesant“/ sanatos si sa nu le fie frica sa incerce gusturi noi. ...
vezi articolul