Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Extract de Musetel (ingrediente active)

 

Musetelul intre traditie si stiinta

 

Importanta musetelului

Este aproape imposibil ca in copilarie sau intr-una din vacantele petrecute la bunici, sa nu fi fost intimpinat dimineata cu o ceasca fierbinte de ceai din Musetel. Ceaiul de musetel pe langa gustul placut are si o serie de beneficii terapeutice. Musetelul sau Romanitele asa cum sunt cunoscute popular sunt plante cu multe proprietati curative. Iata de ce astazi Musetelul este folosit sub o varietate mare de forme, de la capsule, ceaiuri pana la creme si unguente.

Dar ce face Musetelul (Matricaria Chamomilla) sa fie atat de popular in domeniul terapeutic. Pai, are toate motivele sa fie una dintere cele mai cunoscute plante de ceai de la noi, deoarece contine in jur de 120 de substante active. Dintre cele care se remarca mai mult sunt: acidul salicilic, vitamina A, riboflavina, luteolina, quercetina, azulena, camazulena, bisabololul, taninurile si multe minerale.

Beneficiile  musetelului

Apigenina continuta de musetel ajunge intr-o cantitate suficienta si in ceai, si astfel poate sa induca starea de relaxare, sa elimine anxietatea si genereze toate premisele unui somn bun. Ceaiul de musetel are un rol benefic si asupra sistemului gastrointestinal, reducand intensitatea crampelor si a aciditatii de la nivelul stomacului. Infuzia de musetel ajuta si la inhibarea dezvoltarii bacteriilor, care genereaza aparitia ulcerului gastric.

Datorita continutului ridicat de flavonoizi, musetelul infuzat poate contribui la reducerea tensiunii arteriale si la scaderea colesterolului "rau". Aspecte ce il pot caracteriza ca un aparator al inimii.

Musetelul este folosit de foarte mult timp in medicina traditionala pentru proprietatile sale antioxidante, inflamatorii si astringente. Datorita acestor proprietati, Musetelul poate fi utilizat pentru ameliorarea ranilor, a eczemelor, a iritatiilor cutanate dar si pentru a diminuarea simptomelor racelilor sau a gastritelor.

Ceaiul de Musetel mai este folosit si pentru diminuarea inflamatiilor localizate la nivel bucal. De asemenea, are si capacitatea de a ajuta in calmarea durerilor menstruale si de a contribui la reglarea estrogenilor cu efect in preintimpinarea osteoporozei.

In ceea ce priveste utilizarea sa cosmetica, aici un rol important il au Camazulena si Bisabololul, doua ingredinete active cu rol antiinflamator si cu actiune directa asupra dermatitei sau a altor afectiuni cutanate. Bisabololul este cunoscut ca un mijlocitor pentru penetrarea altor ingrediente active la nivel cutanat, ceea ce il transforma intr-un liant important in elaborarea cremelor de ingrijire a pielii. Deasemenea este cunoscut ca avand si proprietati antimicotice si antibacteriene.

O alta intrebuintare cosmetica, consta in folosirea extractului de musetel in elaborarea sampoanelor antimatreata, unde isi indeplineste proprietatea de a proteja scalpul si de a intari firul de par.

Si cum orice exces poate fi daunator, sa stii ca si in cazul Musetelului exista reactii adverse si contraindicatii. Astfel ca un consum regulat si pe termen lung de ceai din Musetel, poate genera stari de greata si ameteli si chiar are afecte anticoagulante.

 


Produse care contin Extract de Musetel

  • 0
  • 0

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza
  • 0
  • 0

Favorite

Obiect sters Anuleaza