Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Ulei de avocado (ingrediente active)

 

Uleiul de avocado beneficii si utilizari

 

La fel cum si fructul de avocado si-a castigat un loc in bucatarie, sa stii ca si uleiul de avocado este din ce in ce mai prezent in compozitia produselor cosmetice datorita ingredientelor sale active: vitamina E, intreg complexul de vitamine B, vitamina A, vitamina C, grasimi mononesaturate si multe minerale esentiale. Uleiul obtinut este comestibil si se extrage din pulpa fructului de avocado.

Beneficiile uleiului de avocado

  • Datorita acestei multitudinii de vitamine pe care le contine, uleiul de avocado grabeste vindecarea ranilor si intervine in regenerarea celulara cutanata, asigurand o refacere a epidermei cu cicatrici mai putin vizibile.
  • In domeniul cosmeticii, uleiul de avocado castiga din ce in ce mai mult teren, deorece intervine in procesul de sinteza a colagenului si astfel devine un foarte bun ingredient anti-rid. De aceea este recomandat mai ales in atenuarea ridurilor din zona ochilor, gatului si decolteului. Pielea tratata cu o crema pe baza de ulei de avocado capata un aspect tonifiat, hidratat si proaspat.

Datorita continutului ridicat de vitamina E, acest ulei asigura o buna hidratare a pielii si previne imbatranirea celulara, datorita efectului antioxidant. Si pentru ca este si un bun emolient si cicatrizant, intervine cu succes in ameliorarea vergeturilor si celulitei. Iar datorita efectului sau antiinflamator si reparator, sa stii ca uleiul de avocado calmeaza pruritul si amelioreaza pielea crapata.

  • Uleiul de avocado nu este bun doar pentru piele, el poate fi folosit cu succes atat pentru intretinerea parului cat si a barbii. Cu cateva picaturi barba devine mai moale, mai usor de aranjat si protejata de iritatii. Iar atunci cand este aplicat pe par, uleiul de avocado contribuie la tratarea parului deteriorat de vopsea sau deshidratat. In aceasta situatie el intervine printr-o buna hidratare a firului de par si printr-o stimulare a activitatii circulatie sanguine de la nivelul scalpului, ceea ce genereaza o stimulare a cresterii podoabei capilare.

Cum poti folosi uleiului de avocado

Uleiul de avocado poate intra in rutina ta zilnica de frumusete si intretinere, fie ca ulei 100% natural, fie ca produs cosmetic ce are in compozitie sa extractul de avocado (sampon, gel de dus, lotiune si crema hidratanta). Sau poti adauga cateva picaturi de ulei in crema hidratanta pe care o folosesti in ritualul tau zilnic de ingrijire.

Avand in vedere multudinea de beneficii pe care le ofera, cred ca merita sa-i faci un loc pe raftul frumusetii si intretinerii corporale.


Produse care contin Ulei de avocado

  • 0
  • 0

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza
  • 0
  • 0

Favorite

Obiect sters Anuleaza