Sirop Echinofruct Forte, 250 ml, Nera Plant
Tonic imunitar
Cum acționeaza?
Contribuie la tonifierea generala a organismului prin mineralizare si vitaminizare.
Mentine capacitatea de autoaparare a organismului.
Ajuta desensibilizarea alergica.
Pentru ce se recomanda?
Astenie, sindrom de oboseala cronica
Convalescenta
Anemie
Profilaxia infectiilor virale
Cresterea rezistentei la efort fizic si psihic
Ingrediente:
Ce ingrediente contine?
Decoct concentrat din frunze și radacina de Brusture (Arctium lappa), Coada-calului (Equisetum arvense), Urzica (Urtica dioica) și Maceșe (Rosa canina) – 40%; extract hidroalcoolic din muguri de Brad (Abies alba), frunze și fructe de Coacaz negru (Ribes nigrum), Echinacea (Echinacea purpurea), Trei-frați-patați (Viola tricolor) – 30%; sirop de afine (Vaccinium myrtillus) - 6%; pulpa de fructe de Catina (Hipophae rhamnoides) și de Porumbar (Prunus spinosa) – 6%; miere de albine – 5%; indulcitori: fructoza, glucoza și zaharoza.
Ce proprietati are fiecare ingredient?
Radacina de brusture conține inulina (50%), acid palmitic, steric și cafeic, ulei esențial, vitamine din complexul B, nitrat de potasiu, steroli, hormoni vegetali, taninuri și mucilagii, iar frunzele conțin fitoncide, arctiina și lapanol. Prin urmare, are proprietati detoxifiante (laxativ, diuretic, sudorific), hipoglicemiante, antimicrobiene și antifungice (datorita derivaților polienici și poliinici). Mai mult, este dovedit faptul ca brusturele are si proprietati antioxidante si antitumorale, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi si, implicit, de cancer.
Coada-calului, datorita sinergismului de acțiune dintre saponozide, flavonozide, ulei esențial și dioxid de siliciu pe care le conține, are acțiune diuretica, antiinflamatoare, antiedematoasa. De asemenea, consolideaza țesutul conjunctiv, datorita saponozidelor, care maresc sinteza de colagen, și datorita aportului de saruri minerale. Se recomanda in afecțiuni genito-urinare, poliartrita, artroze, edeme, anemie, perioade de convalescența, pentru prevenirea cariilor dentare și fortifierea unghiilor.
Urzica este bogata in clorofila si saruri minerale, indeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu; contine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât in mere), precum si alte vitamine importante, cum ar fi vitamina K (cu actiune antihemoragica), PP, complexul B si provitamina A (beta-caroten).
Preparatele pe baza de urzica au proprietati antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (in curatarea sângelui de toxine), de activare a circulatiei sângelui, vasoconstrictoare si fluidizante ale sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice.
Urzica se recomanda ca adjuvant in bronsita, avitaminoze, afectiuni renale, reumatism, guta, diabet, hemoragii. Combinatia calciu si siliciu organic existenta in urzica incetineste sau chiar reduce rahitismul si osteoporoza.
Maceșul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de maces conțin cantitați mari de vitamina C (de 100 de ori mai multa decât in portocale), dar si vitamine precum: A, B1, B2, B3, E, K, P, PP si minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorita concentratiei mari de vitamine, macesele sporesc imunitatea organismului si mentin sanatatea tesuturilor si a organelor interne. Sunt recomandate ca revigorant in sezonul virozelor. in paralel cu efectele antivirale, testate in timp, macesului i s-au atribuit si alte valente terapeutice: mentine buna functionare a vaselor capilare si normalizeaza circulatia sanguina. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, antidiareic.
Macesele sunt utilizate cu rezultate semnificative in alergii, in ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant in afectiuni imunitare, ca tonic si regenerant pentru copii si vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitatiile, greturile, viermii intestinali si cresc secretia biliara – fapt care le recomanda in afectiunile ficatului.
Mugurii de brad datorita substantelor active continute, stimuleaza imunitatea in special la nivel rino-faringian. Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator si antiseptic in afectiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronsite, traheite, amigdalite, viroze respiratorii. Are, de asemenea, o importanta actiune remineralizanta, favorizeaza fixarea calciului in oase, stimuleaza eritropoieza (producerea de celule rosii) si cresterea in inaltime.
Coacazul-negru contine o doza mare de vitamina C (de circa 5 ori mai multa vitamina C decât portocalele) si are, in plus, puternice proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Continutul de antocianozide confera fructelor negre de coacaz importante proprietati de protectie a capilarelor sanguine si de reducere a tensiunii arteriale. Atât in stare proaspata, cât si sub forma de extracte, fructele de coacaz sunt utilizate cu succes intr-o gama larga de afectiuni cardiovasculare, hepatobiliare si renale. Este indicat sa se consume in anotimpul rece, pentru ca au efect de protectie pentru aparatul respirator, refac sistemul nervos si tesuturile, faciliteaza digestia si stimuleaza functionarea ficatului.
Echinacea reprezinta un vaccin antigripal natural. Are actiune imunostimulanta (prin stimularea relativa a macrofagelor, a limfocitelor T si B etc.), ceea ce o recomanda in infectiile virale, inclusiv ca preventiv in episoadele sezoniere de guturai si gripa. Prin producerea rapida de anticorpi, se reduce semnificativ timpul de tratament in cazuri de cefalee, otalgie, sinuzita, faringo-traheita, bronsita s.a. S-a demonstrat, de asemenea, actiunea moderata antiseptica si antiinflamatoare a preparatelor din echinacea in infectiile aparatului urinar.
Trei-frați-patați este depurativ de baza, curațind sângele de toxine, diuretic, are efect de fluidificare și eliminare a secrețiile bronhice, este ușor laxativ. Rezultate deosebite se obțin in cazul persoanelor foarte sensibile la bolile sezonului rece (in special la guturai și bronșita), precum și in cazul celor care deja sufera de afecțiuni cronicizate, cum ar fi bronșita, astmul, reumatismul etc.
Fructele de catina sunt bune energizante si maresc rezistenta organismului in fata bolilor. Produsele pe baza de catina sunt adjuvanti alimentari care au un rol insemnat in reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicata. Fructele de catina au o concentratie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele, dar si una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, contin in cantitati mari vitamina A si vitamina E, iar in doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP etc. si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu.
Se recomanda ca anual sa se faca câte o cura cu fructe de catina, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine si oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare si reglare imunitara care le recomanda ca adjuvante intr-o gama larga de tulburari, de la infectii repetate la alergii, de la imbatrânire prematura la boala canceroasa. Se folosesc si in tratarea afectiunilor stomacului si ale duodenului. Catina se mai recomanda in cazul afectiunilor specifice pentru persoanele in vârsta (vitamina E este considerata vitamina tineretii), in tulburari nervoase, sterilitate, carente de vitamine si de minerale.
Fructele de porumbar, bogate in vitamina C, in saruri de calciu si magneziu, cu un continut crescut de taninuri, au proprietati vitaminizante, diuretice si antidiareice.
Fructele de afin au efecte multiple: regenerarea vaselor sanguine, neutralizarea infectiilor din intestin, protejarea impotriva radioactivitatii, reglarea proceselor imunitare.
indulcitorii conserva produsul.
Mierea de albine este alimentul care furnizeaza rapid cea mai mare cantitate de energie. Compusa in principal din fructoza, glucoza si apa, prin raportul de aproape 1:1 intre fructoza (39%) si glucoza (32%), mierea este foarte sanatoasa pentru ficat si organism, in general. Contine vitamine (complexul B, vitaminele A, C, D, K), aminoacizi, enzime si minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru). Este un puternic antiinfectios natural, cu actiune de la tubul digestiv si caile respiratorii pâna la nivelul pielii si al mucoaselor. Stimuleaza digestia si metabolismul, regleaza tranzitul intestinal, ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism. Mentine echilibrul endocrin. Are proprietati stimulatoare pentru muschiul cardiac.
Cum se utilizeaza produsul?
Intern:
3-4 lingurite pe zi pentru copii si 3-4 linguri pe zi pentru adulti, in cure de 3-4 saptamâni.
Produsul nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau carora le este interzis/limitat consumul de zahar.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
A nu se lasa la indemâna si la vederea copiilor mici.
A se pastra bine inchis, ferit de caldura.
Mod de prezentare:
250ml