Ceai de Fenicul, 50 g, Dacia Plant
Ceai de fenicul este recomandat in colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare (meteorism), dispepsii, colita spastica, indigestie, alaptare (pentru cresterea secretiei lactate), hipoplazie mamara, infectii urinare, parazitoze.
Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, care se aseamana cu mararul. Cultivat inca din antichitate in zona Marii Mediterane, in zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mica si America. In Grecia Antica era considerat un simbol al succesului. In India se foloseste ca odorizant al respiratiei si pentru stimularea digestiei.
Se mai numeste anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, marariu de casa, etc.
Actiuni
anticolitic, antiseptic intestinal si renal, antispastic, carminativ, galactogog, estrogenic, diuretic, expectorant, stomahic,tonic digestiv, vermifug.
Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant in: colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare (meteorism), dispepsii, colita spastica, indigestie, alaptare (pentru cresterea secretiei lactate), hipoplazie mamara, infectii urinare, parazitoze.
Contraindicatii
Se administreaza cu prudenta la pacientii cu teren alergic.
Precautii
A se evita expunerea la soare sau la radiatii UV pe perioada tratamentului, datorita fenomenului de fotosensibilizare. Se administreaza cu prudenta la pacientii cu teren alergic.
Supozitoare : In doze mari fructele de fenicul sunt toxice la nivelul sistemului nervos central, producand crize epileptiforme, halucinatii, somnolenta.
Reactii adverse: pot aparea alergii cutanate.
Administrare:
-pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa.
-maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic, se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.
-infuzia – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic, se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.
Compozitie chimica
ulei volatil (alcatuit din anetol, α si β-pinen, mircen, camfen, estragol, limonen, fenchona), ulei gras,
fitosteroli (β-sitosterol, stigmasterol, campesterol, colesterol), triterpene (α-amirenol), cumarine (umbeliferona), furanocumarine (bergapten, imperatonina), acid cafeic, acid clorogenic, beta-caroten, vitamina C, tocofero
Bebe Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Ultima actualizare a informatiilor de prezentare pentru Ceai de Fenicul, 50 g, Dacia Plant a fost efectuata la data de 15-06-2024.