Faina Bio de roscove, 250 g, La Finestra Sul Cielo
Roscova (Ceratonia siliqua) face parte din familia leguminoase, alaturi de membri notorii ai acestei clase (soia, fasole, linte, lupin, mazare, bob). Copacul producator de pastai poate ajunge si la 12-15 m inaltime.
Este cunoscuta si apreciata din cele mai vechi timpuri (cu mii de ani i.e.n.), fiind folosita drept aliment de baza si complet, de catre cea mai saraca patura sociala, din cauza pretului sau de cost extrem de scazut. Induce bazicitate in organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleza aciditatea gastrica.
Nu are nevoie sa-i adaugam indulcitori pentru a-i da un gust bun. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, avand un gust discret dulceag si placut, nu contine gluten si nici lactoza.
Reprezinta o sursa importanta de calciu, are un indice glicemic scazut, inhiba dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene (mai ales E. coli) si restabileste un peristaltism normal, prin continutul de tanin, acid galic si pectine.
Un studiu german releva faptul ca roscovele scad nivelul colesterolului sangvin si pe cel al LDL-C.
Alaturi de Spirulina reprezinta singurele alimente de origine vegetala care contin colesterol, dar intr-o cantitate infima (3 mg%) si complet neglijabila.
Faina de roscove este un ingredient important pentru produsele de patiserie, inlocuind cu succes cacaua.
Prezentare:
250 g
Bebe Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Ultima actualizare a informatiilor de prezentare pentru Faina Bio de roscove, 250 g, La Finestra Sul Cielo a fost efectuata la data de 05-03-2024.