Ceara de albine (ingrediente active)

 

Ceara de albine si beneficiile sale

 

Cum se obtine ceara de albine

Albinele sunt adevarati ingineri in productia mierii iar ceara pe care o produc este incredibila atat prin forma cat si prin componenta sa.  Pentru productia a jumatate de kilogram de ceara este nevoie de un consum de 6-8 kilograme de miere. Ei bine, da, ceara este un produs extrem de valoros si care se formeaza cu migala si prin intermediul unor glandelor pozitionate pe abdomenul albinelor. Ceara initial are forma unor mici particule transparente iar dupa ce este amestecata cu saliva devine perfecta ca textura si flexibilitate pentru constructia fagurelui. Desi culoarea cerii poate varia de la alb pana la maro inchis in functie de tipul mierii, prin purificare aceasta devine alba, cu un parfum mult mai redus si cu multiple utilizari.

Ceara de albine si utilizarile sale

Ceara de albine dupa ce a fost prelucrata termic este folosita atat pentru realizarea unor obiecte precum: creioane, lumanari, produse de lustruirea mobilei cat si in domeniul cosmetic in componenta rujurilor, balsamurilor pentru buze, cremelor pentru fata si corp, stick-urilor deodorant, sampoanelor si balsamurilor pentru par, ceruri pentru epilare cat si in domeniul stomatologiei.

Ceara de albine si beneficiile sale

In domeniul cosmetic ceara de albine purificata este folosita deoarece este rezistenta la umiditate, oxidare si atac microbian. Si chiar daca a fost prelucrata, principiile raman active iar prin combinatia cu uleiuri fixe si volatile, excipienti se permite obtinerea unor produse dermatocosmetice cu multe beneficii asupra pielii. In primul rand trebuie cunoscut faptul ca, ceara de albine din compozitia cremelor functioneaza ca un film subtire, aproape impermeabil, ce pe de-o parte protejeaza pielea impotriva factorilor externi iritanti, iar pe de cealalta parte impiedica pierderile de apa din straturile epidermei, mentinand astfel pielea hidratata mai mult timp.

De asemenea, ceara de albine mai este cunoscuta si pentru efectul antibacterian pe care-l ofera, fiind un suport excelent in reducerea efectelor iritatatiei de scutec si a altor infectii cutanate. Efectul antiinflamator este unul notabil, avand in vedere faptul ca ajuta la cicatrizarea ranilor mult mai rapid si elimina acel prurit ce insoteste vindecarea cutanata.

Ceara de albine este un produs relativ sigur si cu atat de multe proprietati, incat merita sa-l ai in vedere atunci cand vrei sa achizitionezi un produs dermatocosmetic.

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

  • ●https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-305/beeswax/
  • ●https://www.healthline.com/health/beeswax-uses/
  • ●https://bestbees.com/2016/08/09/health-benefits-of-honey-and-beeswax//

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Ceara de albine

Vezi Politica confidentialitate date personale