Lanolina (ingrediente active)

 
 
 



Beneficiile si mecanismul de functionare al Lanolinei




1 Ce este lanolina?

Lanolina este o ceara naturala secretata de glandele sebacee ale oilor si are o compozitie chimica apropiata de grasimea umana. Este asemanatoare cu sebumul uman, un ulei secretat de glandele sebacee pe care il poti observa in special pe nas. Spre deosebire de sebum, lanolina nu contine trigliceride. Lanolina este uneori impropriu denumita si „grasime din lana”, dar termenul nu este intocmai potrivit, deoarece lanolinei ii lipsesc trigliceridele necesare pentru a putea fi considerata o grasime din punct de vedere chimic. Este posibil sa utilizezi deja produse care contin lanolina si sa te bucuri de beneficiile ei. Multe produse de baza din industria cosmetica, inclusiv balsamurile de buze, lotiunile si cremele pentru mamelon, conțin substanța de culoarea chihlimbarului, iubita pentru capacitatea sa excelenta de hidratare. Pentru perioada de alaptare, lanolina protejeaza mameloanele si este un produs ce poate fi lasat pe piele chiar si in timpul procesului de alaptare. Asa cum iti spuneam, lanolina este prin definitie un bun hidratant, emolient si are rolul de a lasa pielea neteda. De cele mai multe ori este folosita in compozitia altor produse dar o poti gasi si de sine statatoare, cu recomandari in repararea pielii uscate, crapate, destructurate, sau chiar pentru bataturi.


 
2 Cum functioneaza lanolina

Ingredientele umectante din punct de vedere fizic atrag umiditatea din aer. Lanolina in sine nu este un umectant, dar totusi, poate capta apa si astfel sa ajunga sa hidrateze pielea si parul. Asta inseamna ca lanolina este clasificata ca un emolient si un hidratant ocluziv, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a incetini de fapt pierderea apei deja existente in straturile pielii.


 
3 Beneficiile lanolinei

Datorita calitatii sale emoliente, de fixare a umiditatii, lanolina poate fi un ingredient excelent in tratarea parului deshidratat, atunci cand este aplicat pe parul umed. Atentie! Nu va functiona atunci cand va fi aplicata pe parul uscat, deoarece nu exista suficienta apa pe care s-o fixeze. Cu toate acestea, lanolina este extrem de hidratanta si are capacitatea de a inmuia pielea si de a imbunatatii aspectul zonelor aspre, uscate sau descuamate.

 


 
4 Reactii adverse

Lanolina poate fi eficienta in multe directii dar trebuie avuta mare atentie, intrucat sunt persoane care sunt alergice la acest ingredient. De asemenea, trebuie sa existe precautii si in ceea ce priveste cantitatea ingerata, deoarece in cantitati prea mari poate fi daunatoare, iar din cauza naturii sale ceroasa se poate depune la nivel digestiv.

Mai jos ti-am pregatit o serie de produse cosmetice pe baza de lanolina, sigure si in conformitate cu cele mai inalte standarde de calitate:


 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

 

 

  • ●https://www.webmd.com/drugs/2/drug-8944/lanolin-topical/details/
  • ●https://www.healthline.com/health/lanolin-oils/
  • ●https://www.verywellhealth.com/lanolin-5081303

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Lanolina

Vezi Politica confidentialitate date personale