Vitamina E (ingrediente active)

 

Vitamina E - antioxidantul de care ai nevoie

 

Ce este vitamina E

Este o vitamina liposolubila cu un puternic efect antioxidant, aspect ce sprijina mentinerea unui sistem imunitar optim si contribuie la reducerea imbatranirii premature a celulelor.  Vitamina E exista sub mai multe forme, insa cea mai importanta este α -tocoferolul. Nu poate fi stocata in organism pentru mult timp si de aceea este important sa existe o dieta echilibrata care sa includa multe produse precum: nucile, semintele, legume ( cartofi dulci, sparanghel, spanac, varza kale), oua, ficat etc. Cand din diverse motive exista un regim alimentar strict de urmat, atunci putem suplini aportul de vitamina E cu ajutorul suplimentelor.

Vitamina E sau Tacoferolul indeplineste un rol important in functionarea sistemului imunitar deoarece ii potenteaza eficienta in fata bacteriilor si virusurilor.

Beneficiile vitaminei E

De asemenea, tacoferolul contribuie si la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a ochilor. Vitamina E contribuie la sustinerea ficatului si la metabolizarea mai usoara a aminoacizilor, acizilor grasi si zaharurilor. Dincolo de sprijinul pe care il ofera oraganismului, consumul de vitamina E este esential pentru sustinerea unui aport optim, astfel incat sa nu se ajunga la o carenta.

Deficienta de vitamina E desi apare destul de rar, se manifesta prin: probleme de vedere, vindecarea anevoioasa a ranilor, probleme legate de sanatatea vaselor de sange, o slabiciune musculara etc. Doza optima de vitamina E pentru adulti este de cca. 15 mg iar pentru copiii de 0-13 ani intre 4-11 mg.

Inainte de a incepe o cura cu vitamina E este indicat a se consulta un medic pentru stabilirea exacta a nevoilor de vitamina E.

Dar vitamina E nu este buna numai pentru a sustine diferite procese ce se desfasoara in organismul nostru, ci sustine si frumusetea.

Datorita puternicului efect antioxidant vitamina E incetineste imbatranirea celulara si de aceea este folosita la realizarea numeroaselor produse cosmetic anti-aging.

Pe langa efectul antioxidant vitamina E hidrateaza pielea si sustine sistemul de aparare al epidermei impotriva razelor de tip U.V. Tocmai de aceea, o vei gasi in compozitia multor lotiuni si creme pentru/ dupa plaja. Aceasta vitamina este esentiala pentru buna functionarea a organismului, dar intotdeauna trebuie sa existe un echilibru sanatos.

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

  • ● https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-vitamin-e/art-20364144/
  • ● https://www.healthline.com/health/all-about-vitamin-e/
  • ● https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-954/vitamin-e/

 


Data ultimei actualizari: 15-10-2023

Produse care contin Vitamina E

Vezi Politica confidentialitate date personale