Ulei de argan (ingrediente active)

 

Uleiul de argan si beneficiile sale

 

Ce este uleiul de Argan

Este un ulei obtinut din nuca de argan, produsa de arborele numit Argania spinosa, arbore originar din Africa, cu specificitate pe zona Marocului. Fructul de argan este deopotriva un fruct apreciat atat de caprele marocane cat si de oamenii locului, datorita proprietatilor sale.

Compozitia uleiului de Argan

Uleiul marocan a ajuns sa fie cunoscut la nivel mondial datorita beneficiilor sale asupra pielii si parului. Beneficii care evident sunt strans legate de compozitia sa bogata in vitamina E, A, acid linoleic, oleic, palmitic si stearidonic. Contine de pana la zece ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline. Iar vitamina E este cunoscuta ca fiind un puternic antioxidant, ce contribuie la reducerea stresului oxidativ ala celulelor.

Uleiul de argan in bucatarie

Uleiul de argan este folosit atat in bucatarie cat si in cosmetica. Atunci cand este consumat ca dressing in salate sau la prepararea diferitelor retete culinare pe baza de peste sau cartof dulce, contribuie la imbunatatirea digestiei, la intarirea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiilor articulare.

Dar sa trecem de la acest registru catre cel in care si-a obtinut renumele, respectiv industria frumusetii.

Uleiul de argan in ritualul de ingrijire

Uleiul marocan are o carte de vizita impresionanta, atunci cand vine vorba de intretinerea parului si a pielii. Datorita continutului sau bogat in acizi grasi nesaturati si vitamine, contribuie la o buna hidratare a pielii, la o refacerea mai rapida a leziunilor epidermale si chiar la reducerea inflamatiile inregistrate la nivel cutanat. Continutul sau lipidic asemanator sebumului ajuta la reglarea tenului gras, prin semnalele pe care le trimite glandelor sebacee de a reduce cantitatea acestei secretii naturale, prin prisma faptelor ca exista deja un strat uleios protector la nivelul pielii. Printr-o aplicare regulata si pe termen lung, uleiul de argan are si capacitatea de a reduce petele pigmentare care se concentreaza la nivelul cutanat.

La nivelul parului intervine printr-o buna hidratare si o stralucire de par sanatos si viguros. Datorita faptului ca ulei marocan este un ulei cu molecule mai mici comparativ cu alte uleiuri, patrunde mai usor in cuticulele firului de par iar hidratarea se desfasoare mai rapid si mult mai profund. Este excelent in repararea firului de par uscat, deteriorat de vopsea sau care este mai dificil de coafat. Este eficace si pentru calmarea pruritului de la nivelul scalpului, in special al celui afectat de matreata.

Asadar, uleiul de argan este un produs ce poate fi folosit ca balsam sau masca pentru parul deteriorat, ca un hidratant excelent pentru piele sau ca un ulei bun in realizarea retetelor culinare.

 

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

  • ●https://www.healthline.com/nutrition/argan-oil/
  • ●https://www.medicalnewstoday.com/articles/argan-oil-benefits/
  • ●https://www.webmd.com/diet/health-benefits-argan-oil/

 


Data ultimei actualizari: 14-06-2022

Produse care contin Ulei de argan

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.