Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Uleiul de floarea soarelui (ingrediente active)

Uleiul de floarea soarelui si beneficiile sale

Ce este uleiul de floarea soarelui

Uleiul din floare soarelui, asa cum este cunoscut de aproape toata lumea se obtine prin presarea semintelor de floarea soarelui. Insa din cauza utilizarii sale frecvente in domeniul culinar, uleiul de floarea soarelui pare ca si-a pierdut o parte din importanta valorii sale terapeutice si cosmetice.

Compozitia uleiului de floarea soarelui

Acest ulei nu este bun doar pentru gatit, el aduce si o serie de beneficii datorita compozitiei sale: acizi grasi nesaturati, (acidul oleic, linoleic), vitamina E, vitamina K, complex vitamine B si multe minerale (calciu, fier, managan, zinc, seleniu).

Beneficiile uleiului de floarea soarelui

Avand un continut ridicat de vitamina E, acest ulei joaca un rol important in prevenirea sclerozei vaselor de sange, intrucat previne oxidarea colesterolului care altfel ar adera la nivelul acestora, provocand daune. Un alt aspect important al vitaminei E consta in faptul ca are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, responsabil de distrugerea lipidelor membranice. Aceasta proprietate se concretizeaza printr-un efect antiinflamator in special in cazul artritelor reumatoide, astmului sau osteoartritei.

Nu trebuie neglijata nici importanta acizilor grasi nesaturati pe care ii contine si care contribuie la scaderea colesterolului “rau”, previne aparitia bolilor de inima si contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

Uleiul din floarea soarelui este si un ingredient destul de des folosit in realizarea produselor cosmetice de tip crema hidratante si anti-aging. Si asta se intampla, deoarece este un excelent emolient si umectant al pielii, proprietate oferita de natura sa lipidica. Se absoarbe destul de usor in piele si lasa la suprafata un film lipidic ce previne deshidratarea si inflamarea cutanata.

Mare atentie, uleiul de floarea soarelui este un produs cu caracter alergen si poate genera alergii persoanelor cunoscute cu asemenea probleme!

De asemenea este important sa se pastreze un echilibru in ceea ce priveste consumul, intrucat acest ulei prezinta in cantitati mici grasimi trans, grasimi nepotrivite organismului uman.

Sper ca informatiile sa-ti fie utile si de astazi sa incepi sa cauti si produsele cosmetice ce contin ulei de floarea soarelui. Mai jos poti gasi selectia noastra!


Produse care contin Uleiul de floarea soarelui

  • 0
  • 0

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza
  • 0
  • 0

Favorite

Obiect sters Anuleaza