Pasta de dinti, Extra Fresh, 100 ml, Sensodyne [5000347016455]
Sensodyne Extra Fresh, pasta pentru dinți sensibili - 100 ml
Pastă de dinți Sensodyne este recomandată de medicii stomatologi din întreaga lume pentru a combate sensibilitatea dentară. Este dovedit clinic că, prin utilizare regulată, de două ori pe zi, aceasta ameliorează în mod semnificativ durerea cauzată de dinții sensibili comparată cu o pastă de dinți obișnuită.
Despre produs:
Conține o bandă de gel pentru un plus de prospețime;
- Ameliorează sensibilitatea dentară*;
- Protecție de lungă durată, 24/7, împotriva sensibilitatății dentare* datorită nitratului de potasiu;
- Conține fluor pentru a întări smalțul dinților;
- Ajută la reducerea plăcii bacteriene acumulate*;
- Senzație de prospețime îndelungată;
- Marca numărul 1 recomandată de dentiștii din întreaga lume pentru dinții sensibili**
Cum acționează pasta de dinți Sensodyne Extra Fresh?
Sensodyne Extra Fresh ameliorează sensibilitatea dentară prin nitratul de potasiu, reducând excitabilitatea rețelei nervoase din interiorul dintelui, oferind protecție 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână.*
Prin formula specială ce conține o bandă de gel care oferă o aromă mentolată de lungă durată, pastă de dinți Sensodyne Extra Fresh lasă o respirație proaspătă pentru mai mult timp.*
Curată eficient dintîi, ajutând la reducerea plăcii bacteriene*, lăsând dinții curați și netezi. De asemenea, oferă protecție împotriva cariilor fluorură de sodiu.
Prin periaj regulat de 2 ori pe zi
Ce este sensibilitatea dentară?
Este o problemă dentară frecventă, dezvoltată în timp. Denumită și hipersensibilitate dentinară sau sensibilitatea dinților, aceasta apare ca urmare a unor probleme obișnuite, cum ar fi retracția gingivală sau uzura smalțului. În situația în care straturile protectoare ale dentinei dispar (smalțul sau cementul), dintele nu are timp să se adapteze. Prin dentină trec mii de canale spre centrul dintelui unde se află adăpostita pulpa dentară. Când dentină expusă intră în contact cu alimente sau băuturi calde, reci, dulci, acre, poate stimula rețeaua nervoasă din interiorul dintelui cauzând o durere scurtă, ascuțită ce se menține doar pe durata de aplicare a stimulului nociv.
Sensibilitatea care poate apărea în timpul și după tratamentele profesionale de albire a dinților este diferită de hipersensibilitatea dentinară.
Doar un medic stomatolog poate confirma dacă ai sensibilitate dentară sau nu. Conform studiilor, 1 din 3 persoane adulte este afectată de această afecțiune [Addy, 2002] și, de asemenea, 2 din 5 adulți tineri (18-35 ani), conform [West 2013].
Ce este eroziunea dentară?
Este definită ca uzură chimică, graduală a țesuturilor dentare sub acțiunea acizilor sau a mediului acid din cavitatea orală.
Dinții cei mai afectați de eroziunea dentară sunt de obicei incisivii, aceștia având un rol important în mușcătură.
Ce cauzează sensibilitatea dentară?
Unele din principalele cauze ale sensibilității sunt:
- Igiena orală deficitară sau absentă, ce determină apariția plăcii bacteriene și a tartrului.
- Retragerea gingiilor, ca urmare a afecțiunilor gingivale (gingii inflamate, sângerări gingivale, retracția gingivală, parodontoză).
- Deteriorarea smalțului, care poate apărea ca urmare a scrâșnitului din dinți voluntar sau involuntar în timpul somnului, periajului excesiv sau agresiv, uzurei chimice sub acțiunea acizilor sau uzurei fiziologice, producând expunerea dentinei.
Când dentină expusă intră în contact direct cu stimulii declanșatori (alimente calde, reci, dulci, acre, aer rece sau periajul dentar) apare o durere spontană de scurtă durată.
Cum poți preveni sau ameliora sensibilitatea dentară?
- Înlocuiește pastă de dinți obișnuită cu o pastă special concepută pentru hipersensibilitatea dentară, cu fluor și grad de abraziune scăzut, așa cum este Sensodyne.
- Folosește periuțe de dinți special concepute pentru sensibilitate dentară, cu peri moi sau duritate medie.
- Periază dinții de 2 ori pe zi, nu mai mult de 3 ori pe zi, printr-un periaj corect.
- Periază dinții cu blândețe, cu o mișcare circulară, evitând aplicarea unei presiuni exagerate.
- Evită băuturile și alimentele acide, cum ar fi băuturile carbogazoase.
- Folosește o apă de gură fluorurată fără alcool.
- Colaborează activ cu medicul tău stomatolog și mergi la controale regulate.
- Deoarece este mai ușor să previi, decât să tratezi, pentru rezultate optime, folosește pastă de dinți împreună cu ață dentară și apă de gură, pentru o igienă orală completă și corectă!