Pulbere Organica de spirulina, 200 g, Phyto Biocare

0 (din 0 evaluări)
Evalueaza produsul

Brand: PHYTO BIOCARE

Tip: Supliment alimentar

Vandut de: Bebetei Investments Group SRL

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Bebe Tei

La noi, prețul afișat este valabil atât pentru comenzile online cât și pentru toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Pulbere Organica de spirulina, 200 g, Phyto Biocare

Pulberea de spirulina este un supliment alimentar 100% natural obtinut prin filtrarea, uscarea lenta la <40 de grade C si macinarea avansata pina la finete de 100 mesh, a microalgei Arthrospira platensis, numita in termeni populari spirulina, pentru ca se dezvolta sub forma unei mini spirale (maxim 5 mm).

Pentru productie se folosesc culturi organice proprii in bazine speciale detinute de producator in zone ecologice foarte insorite din partea de sud-est a Chinei.
Atit bazinele pentru cultura microalgelor, culturile, cit si modul de cultivare, exploatare si prelucrare pina la produs finit sint auditate anual si clasificate ca respectind standardul european pentru culturi bio (organice). Produsul nostru respecta standardele europene in materie de productie bio si detine Certificat Bio emis de CERES GmbH din Germania

Arthrospira platensis creste in apele calcaroase alcaline ale unor lacuri din zone foarte insorite si
este folosita ca aliment inca din secolele 9 - 10 de populatii din Africa (Ciad, Etiopia, Nigeria).
In America Centrala si America de Sud este cunoscuta si folosita constant in alimentatie din secolele
15 – 16 (insemnari si mentiuni facute de insotitorii lui Cortez, referitoare la populatia azteca pe care au intilnit-o atunci cind au ajuns pe teritoriul Mexicului de astazi).

Plecind de la astfel de izvoare dar si de la observatiile din zilele noastre, cercetatori din toata lumea au inceput studii aprofundate privind calitatile alimentare si nutritive ale acestei resurse naturale.

Incepind din anii prin 60 – 70 si pina in prezent au fost derulate si se deruleaza diferite studii stiintifice care pun in evidenta valoarea nutritiva exceptionala a acestei alge si chiar unele beneficii terapeutice asociate consumului  constant de spirulina.

Astazi aceasta microalga este considerata unanim la nivel international de catre specialistii in nutritie ca fiind un superaliment, datorita continutului sau extrem de bogat in nutrienti foarte valorosi pentru metabolismul uman.

Date despre valoarea nutritiva
Aceasta planta este de departe cea mai valoroasa sursa de aminoacizi esentiali.
Spirulina contine proteine de o calitate excelenta in proportie de pina la 60 – 65% din greutatea uscata. Este singura sursa de natura vegetala care contine toti cei 8 aminoacizi esentiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul si valina) care pot sa mentina o stare de sanatate optima.

Din acest punct de vedere, valoarea sa nutritiva este net superioara carnii de vita, pui sau peste (in aceste surse continutul maxim de proteina ajunge in jur de 25 – 30%).

Ca urmare, este principalul produs recomandat de specialistii nutritionisti pentru a fi introdus in dietele vegetariene, pentru ca niciun alt aliment de natura vegetala nu contine toti acesti aminoacizi esentiali, iar absenta lor din alimentatie conduce la carente si respectiv dezechilibre biochimice cu impact major asupra sanatatii omului.

NOTA: particula “esential”, fie ca se refera la aminoacizi fie ca se refera la acizii grasi, defineste  molecule foarte importante pentru metabolism, pe care organismul uman NU si le poate sintetiza, nu le poate produce singur, ci trebuie sa le primeasca prin aport extern din alimente.

Printre ceilalti nutrienti valorosi pe care ii contine, se numara:
- beta-caroten: un continut de cinci ori mai mare de decat in morcovi si de 40 de ori mai mare decat in spanac
- vitamina B12: sursa foarte bogata, spirulina este foarte utila pentru persoanele cu anemie pernicioasa
- alte vitamine din complexul B, vitamina E, F, K.
- acid linolenic si gamma-linolenic, care reduce colesterolul “rau” LDL (lipoproteine de joasa densitate) si reduce riscul aparitiei bolilor de cardiovasculare,
- acid arahidonic, implicat in sinteza de prostaglandine (substante cu efect antiinflamator)
- ficocianina, antioxidant puternic care poate asigura protectie la nivel de de colon, precursor de pigmenti biliari
- fer: forma naturala care prezinta o absorbtie excelenta, fiind astfel de mare ajutor in cazul anemiilor, in convalescenta dupa interventii chirurgicale sau pt stimularea sistemului imunitar.
-  calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu si zinc.
- clorofila si fibre vegetale, cu rol foarte important in reglarea tranzitului intestinal.

Pulberea de spirulina este un supliment alimentar care daca este introdus in dieta zilnica poate aduce reale beneficii pentru sanatatea omului.

Totusi, suplimentele alimentare pot sa completeze, dar nu pot sa inlocuiasca o dieta diversificata, variata si un mod de viata sanatos.

 Beneficii ale introducerii pulberii de spirulina in dieta:
Are caracter alcalin si astfel juta la refacerea si mentinerea echilibrului acido-bazic din organism prin marea sa bogatie de minerale. Acest echilibru poate fi usor dereglat datorita stilului de viata modern si a alimentatiei bogate in produse procesate, iar dereglarea sa poate duce la aparitia unor boli cum ar fi oboseala cronica, depresie, reumatism, boli de piele etc.

Aduce un aport important de fer in organism dar contine si alte substante nutritive cum ar fi  vitamina E, vitamina B12, acid folic, cupru, elemente necesare pentru fixarea fierului in sange. Clorofila are o structura chimica aproape similara cu structura hemica, organismul o poate folosi usor in sinteza de hemoglobina. Punind toate aceste elemente  la dispozitia organismului, spirulina se poate dovedi a fi un ajutor de nepretuit in lupta impotriva anemiei.

Aceasta alga poate fi de ajutor si in cazul bolilor cardiovasculare datorita continutului bogat in vitamine si oligoelemente: Vitamina F ajuta la evitarea formarii de depozite de colesterol pe artere, vitamina  E  reduce riscul formarii de cheaguri de sange (embolie), vitamina A si C ajuta la combaterea sclerozei vaselor de sange iar magneziul sustine buna funtionare a muschiului cardiac.

Continutul  bogat in vitmina E ajuta la regularizarea funtionarii normale a ovarelor  iar vitamina A diminueaza durerile premenstruale in timp ce fierul reduce oboseala si anemia care apar in perioadele premenstruale.
 Acestea apar atunci cand glandele sudoripare si sebacee nu reusesc sa elimine toate toxinele din corp. Vitamina B prezenta in spirulina stimuleaza metabolismul pielii, vitamina A pe cel al glandelor sebacee iar vitamina E da elasticitate si tonicitate pielii favorizand procesul de cicatrizare.
Continutul ridicat de beta caroten influenteaza metabolismul la nivelul pielii oferind un mijloc important de lupta impotriva acneei si a altor boli ce se manifesta la acest nivel. Ea regleaza funtionarea glandelor sebacee, evita  secretia excesiva si congestia acestora.

Spirulina intareste sistemul imunitar: Contine polizaharide cu rol in formarea celulelor maduvei osoase, timusului si splinei, celule care au la randul lor un rol important in lupta impotriva infectiilor.  Ficocianinele si aloficocianinele care ii dau nuantele albastrui,  impreuna  cu antocianinele  favorizeaza cresterea numarului de celulele albe, care au rolul de aparare a organismului impotriva infectiilor.

Pe de alta parte, ficocianina este unul din pigmentii biliari, substanta cu rol esential in metabolismul lipidic. Pina la 7% din masa de spirulina uscata este ficocianina. Spirulina stimuleaza drenajul hepatic si ofera un real suport pentru detoxifiere la acest nivel

Bogata in clorofila, spirulina este un puternic detoxifiant pentru colon, ajutand la curatarea acestuia de toxine. Contine de zece ori mai multa clorofila decat legumele cu frunze verzi. Clorofila ajuta la refacerea celulelor rosii din corp si furnizeaza magneziu intr-o forma usor asimilabila. Aceasta combinatie ajuta la oxigenarea fluxului sanguin si elimina toxinele din corp.

Continutul de betacaroten (precursor de vitamina A) de 10 ori mai mare decat al morcovului, de asemenea continutul in alti antioxidanti importanti pentru o vedere mai buna, precum zeaxantina si luteina, fac  din spirulina un supliment foarte util pentru imbunatatirea vederii si chiar pentru ameliorarea bolilor de ochi.

Fiind bogata in acid gamma linolenic ( GLA), ca si laptele matern, spirulina este de mare ajutor pentru copii in general si mai ales pentru cei care nu au fost alaptati niciodata, acidul gama linoleic fiind important pentru cresterea si dezvoltarea copiilor.

Pulberea organica de spirulina este un aliat de mare efect in curele de slabire. Consumul zilnic asigura organismului detoxifierea si necesarul de nutrienti pentru refacere echilibrului biochimic intern, dupa dezechilibrele biochimice induse de curele de slabire.

Nutritionistii recomanda ca spirulina sa fie consumata sub forma de suplimente in timpul mesei dar poate fi adaugata, sub forma de pudra, in diferite retete de sucuri cu fructe si legume, chipsuri etc., doza zilnica recomandata putand varia de la 250 mg la 5-6 g.

Depozitare si pastrare:
La maxim 30 grade Celsius, ferit de umezeala si de actiunea directa a razelor de soare.

Prezentare:
200 g

Ingrediente Active: Spirulina
Bebe Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Ultima actualizare a informatiilor de prezentare pentru Pulbere Organica de spirulina, 200 g, Phyto Biocare a fost efectuata la data de 05-03-2024.

Produse similare

Alte produse ale producatorului PHYTO BIOCARE

Vezi Politica confidentialitate date personale