Aloe vera (ingrediente active)

 

Aloe vera si beneficiile sale

 

Ce este Aloe vera

Nu stiu daca epitetul specific al numelui "vera" provine de la venerata, dar cam asa era aceasta planta privita de catre egipteni, si aveau toate motivele. De la inceput trebuie sa stii ca denumirea de Aloe vera este de fapt un nume comercial, denumirea stiintifica a plantei este de Aloe barbadensis `Miller`.  Este o planta destul de cosmopolita si versatila daca intalneste conditii desertice cu temperaturi care nu scad sub 10 grade C, putand fi intalnita din Australia, Asia, ambele Americii si pana in Africa de sud.

Aceasta planta este cunoscuta pentru beneficiile gelului pe care il contine si care poate fi folosit atat pentru uz intern cat si pentru cel extern.

Beneficiile consumului de Aloe vera

  • Gelul din frunzele de Aloe vera este folosit de sute de ani pentru rolul sau hidratant si pentru faptul ca favorizeaza regenerarea pielii. Multitudinea de substante active din planta contribuie la reducerea schimbarilor degenerative ale pielii, la stimularea productiei de colagen si de elastina. De aceea este cel mai potrivit remediu pe care il poti aplica atunci cand iti doresti sa ameliorezi afectiuni ale pielii precum: arsurile, calmarea iritatiilor pielii, protectia pielii impotriva radiatiilor. Pe langa aceste proprietati este si un bun antiseptic si analgezic iar substantele precum: lupeolul, acidul salicilic, ureea, acid cinamic, fenolii si sulful, toate au actiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor si virusurilor. Gelul de Aloe vera este folosit si pentru hidratarea scalpului, reglarea concentratiei de sebum si intarirea si regenerarea firului de par.

Este important de retinut ca pentru uzul extern, produsul se aplica pe piele sub forma de cataplasme, creme, seruri si geluri cu diferite concentratii.

  • Pe langa uzul extern, gelul de Aloe vera este extraordinar si pentru consumul intern. De exemplu, consumul regulat al acestui gel, contribuie la mentinerea sanatoasa a sistemului imunitar, a cavitatii bucale si a memoriei, datorita vitaminelor, lipidelor, aminoacizilor, enzimelor si ingredientelor antiseptice pe care le contine. Insa beneficiile pe care le aduce sistemul digestiv sunt de departe cele mai relevante, deoarece Aloe vera contine enzime ce contribuie la descompunerea grasimilor si zaharurilor. Este si un laxativ natural de exceptie, care contribuie la cresterea continutului de apa intestinala, secretia de mucus si cresterea peristaltismului intestinal. Pentru uz intern poti apela la un consum fie sub forma de suc de Aloe, tinctura, macerat, ceai sau sirop.

Precautii in utilizarea plantei de Aloe vera

La final, trebuie mentionat ca, desi poate parea tentant sa-ti cresti propria planta de Aloe, pe care s-o folosesti in mod terapeutic, nu este recomandat, deoarece frunza de Aloe contine si multe substante toxice. Ba mai mult, este chiar contraindicat anumitor categorii precum: copiilor, femeilor insarcinate, femeilor care alapteaza, etc. In cazul in care suferi de anumite afectiuni cunoscute, inainte de a incepe sa consumi un produs pe baza de Aloe vera, iti recomandam sa consulti medicul de familie.

Chiar daca sunt uimitoare beneficii pe care le ofera, consumul regulat sub orice forma al acestei plante trebuie sa fie initiat doar dupa o informare certificata sau dupa o discutie cu un medic specialist.

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

 

  • ● https://www.medicalnewstoday.com/articles/318591/
  • ● https://www.healthline.com/health/7-amazing-uses-aloe-vera/
  • ● https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-aloe-vera/

 


Data ultimei actualizari: 21-02-2023

Produse care o contin Aloe vera

Vezi Politica confidentialitate date personale