Ulei de ricin (ingrediente active)

 

Uleiul de ricin si beneficiile sale

 

Cum se obtine uleiul de ricin

Are o istorie indepartata iar popularitatea si-a castigat-o in timp, datorita proprietatilor antiinflamatoare si antibacteriene pe care le poseda. Este vorba despre uleiul de ricin, ulei ce se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei cu acelasi nume, Ricinus communis.

Isi are originea in Africa si Asia, cu precadere in India, tara care de altfel a dezvoltat o industrie si adevenit cel mai mare exportator de ulei de ricin. Este o planta ce poate fi cultivata si la noi in tara, insa atentie, intrega planta si semintele sunt extrem de toxice!

Numai prin prelucrarea termica a semintelor se inactiveaza enzima toxica numita ricin iar uleiul obtinut devine sigur pentru a putea fi folosit atat pentru uz extern cat si intern!

Beneficiile uleiului de ricin

• Este un ajutor de nadejde in grabirea refacerii pielii in urma unor leziuni cutanate superficiale, datorita efectului antibacterian si calmeaza zona de durere prin intermediul efectului sau antiinflamator.

• De asemenea are efecte benefice si in calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor articulare, atunci cand este folosit prin masaj. Indiferent ca este vorba despre acnee, arsuri solare sau piele uscata, uleiul de ricin calmeaza inflamatia, hidrateaza si mareste elasticitatea de la nivelul cutanat.

• Uleiul de ricin nu are o utilitatea exclusiv externa, datorita acidului ricinoleic poate contribui si la reducerea constipatiei.

Insa atunci cand spui ulei de ricin, de departe cea mai populara intrebuintare este cea pentru intretinerea parului si scalpului.

• Iata de ce, atunci cand masezi parul cu cateva picaturi de ricin, il ajuti sa creasca ceva mai repede si mai viguros. Acest lucru se intampla pentru ca se stimuleaza microcirculatia sangvina de la nivelul scalpului iar acesta situatie faciliteaza un flux mai bun de nutrienti de la radacina catre varf.

• De asemenea, ajuta si daca vrei sa conferi parului un aspect mai lucios si mai inchis la culoare, deoarece ingredientele din compozitia sa, vitamina E, aminoacizii si acizi grasi omega 6 retin umiditatea in interiorul firului de par, aspect ce are drept efect o nuanta mai inchisa a firului de par (parul umed este intotdeauna mai inchis decat cel uscat).

• De altfel contribuie si la eliminarea parului uscat cu tendinta de despicare, deoarece un par hidratat si viguros se va rupe mult mai greu.

Uleiul de ricin este un ingredient util atat in mentinerea sanatatii pielii cat si in obtinerea unui par sanatos, viguros si ceva mai inchis la culoare!

 

 

Ne dorim ca informatiile scrise, imaginile si elementele grafice prezentate in articolul nostru sa-ti fie de folos. Acestea vor fi considerate doar o informare generala, ele nu substituie in niciun caz o recomandare specializata. Iti recomandam ca inainte de a actiona sub orice forma, ca urmare a unei informatii prezentate in articolul nostru, sa apelezi prioritar la recomandarile unui specialist din domeniul vizat de textul redactat!


 

 

 

  • ●https://www.webmd.com/diet/castor-oil-health-benefits/
  • ●https://www.healthline.com/nutrition/castor-oil/
  • ●https://www.medicalnewstoday.com/articles/319844/

 


Data ultimei actualizari: 21-02-2023

Produse care contin Ulei de ricin

Vezi Politica confidentialitate date personale